Publicitat
Terrassa

Jornada sobre la lactància materna a Mútua

Demà dijous, 6 d’octubre a l’Edifici Docent MútuaTerrassa

La jornada reflexiona sobre la lactància materna com a mirall del nostre entorn social

El dijous, 6 d’octubre, la Comissió de Lactància Materna de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) celebrarà la cinquena jornada d’actualització en lactància materna amb l’objectiu de continuar formant els
professionals que treballen en aquest àmbit per actualitzar els seus coneixements i proporcionar una millora continuada en termes de suport a les famílies, mares i nadons. Se celebrarà sota el títol “Situació de la Lactància Materna com a mirall del nostre entorn social” i la inauguració, prevista per les 9 hores, anirà a càrrec de Miguel Àngel Molina, director d’Infermeria de la FAMT i la Dra. Rosa Puigarnau, presidenta de la comissió de Lactància Materna i adjunta al servei de Pediatria i Unitat de Nounats de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT).

A continuació, tal i com ja és habitual, la jornada s’estructurarà en dues taules rodones: “Impacte dels canvis socials i culturals actuals en la Lactància Materna” i “Noves línies d’actuació”.

La primera estarà moderada per Marta Jiménez, coordinadora de llevadores de l’ASSIR de MútuaTerrassa i membre del Comitè de Lactància, i s’hi abordaran temes com la visió de la lactància materna des dels diferents corrents feministes, la lactància materna i la Salut Mental o l’atenció a la lactància materna durant la pandèmia Covid-19. Mercè Tarragó, llevadora de l’ASSIR i membre del Comitè de Lactància, s’encarregarà de moderar la segona taula, en el marc de la qual es parlarà de l’extracció de calostre durant l’embaràs en la gestació d’alt risc i també sobre la lactància i la diabetis. Al marge d’aquestes dues taules, la jornada contempla una cloenda a càrrec de Olga Ezquerro, llevadora i secretària de la Comissió de Lactància Materna i la Dra. Elisenda Solé, adjunta del servei de Pediatria i Unitat de Nounats, centrada en una experiència cultural sobre contes infantils i lactància.

I Concurs de Dibuix

En el marc dels actes de la Setmana Europea de la Lactància Materna, la qual se celebrarà a partir del dilluns 10 d’octubre, des de la Comissió de Lactància Materna s’ha organitzat el Primer Concurs de Dibuix amb la voluntat de promoure els nombrosos beneficis que suposa l’alletament matern, tant per la mare com pel nadó, a nivell fisiològic i també en termes psicològics i emocionals. El concurs -dirigit a infants d’entre 4 i 14 anys- ha aconseguit aplegar prop d’una quinzena d’il·lustracions i se’n reconeixeran un total de 4, les quals es donaran a conèixer el proper dilluns, 10 d’octubre, a l’Edifici Docent de MútuaTerrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Jornada sobre la lactància materna a Mútua
To Top