Publicitat
Terrassa

La campanya de joguines de Creu Roja vol arribar a més de 1500 infants

Sota el lema “Els seus drets en joc”, la iniciativa fomenta el valor pedagògic del joc i demana joguines noves, no bèl·liques ni sexistes

Membres de Creu Roja i del grup promotor, aquest matí durant la presentació de la campanya

Dijous 1 de desembre comença la campanya de recollida de joguines de Creu Roja. L’entitat engega aquest any la iniciativa solidària amb el doble objectiu “que cap infant es quedi sense joguina” i que aquest hivern es puguin recollir “jocs i joguines nous, no sexistes i no bèl·lics”, ha explicat Mariona Pérez, tècnica de Creu Roja Infància i Joventut.

La campanya s’ha presentat oficialment avui al centre cívic President Macià, que serà el centre neuràlgic de la recollida i l’entrega dels jocs. A l’estrena hi han assistit el regidor de Drets Socials, Noel Duque, el president de Creu Roja Terrassa, Marià Gàllego i la tècnica de Creu Roja Infància i Joventut, amb representants de les institucions i empreses que hi col·laboren en la iniciativa. Diari de Terrassa  forma part del grup promotor de la campanya.

El centre cívic President Macià serà, a partir del dia 1 de desembre, el centre principal de recollida i entrega de joguines

Duque ha recordat que aquesta és una campanya que es desenvolupa a la ciutat fa més de quatre dècades “i sense ella no s’entén ni Nadal ni Reis. És una campanya que s’ha anat adaptant a la realitat”. Duque ha agraït a Creu Roja que sigui “la cola” que suma cada any més entitats al projecte, aquest 2022 els esplais La Fàbrica, Fem Camí i l’esplai esportiu de Ca n’Anglada.

Creu Roja fa una crida a la ciutadania de Terrassa a col·laborar un any més en la campanya amb l’aportació de joguines. Atesa la situació econòmica, l’entitat demana també la col·laboració de les empreses, comerços i entitats. Hi ha diferents vies per fer arribar el suport: mitjançant la donació de joguines, realitzant aportacions econòmiques o bé oferint espais per a la recollida (es poden realitzar contactant amb Creu Roja al telèfon 93 788 14 41).

Aquesta campanya, Creu Roja posa l’accent el joc com un dret i el seu paper com a eina educativa

El punt central de recollida de joguines, muntatge i entrega és el centre cívic President Macià. A partir de dijous, també es podran portar els jocs i les joguines a les oficines de Creu Roja i a diferents punts distribuïts per la ciutat. A Carrefour Can Parellada i Montserrat, els dies 9 i 10 de desembre; Al Saló Juguem, els dies 29 i 30 de desembre i els dies 2, 3 i 4 de gener; al poliesportiu de Can Jofresa, la tarda del dia 18 de desembre; i a l’escola Tecnos, el dia 2 a la tarda, en el marc dels seus Jocs Solidaris. A la iniciativa s’aniran sumant noves entitats els pròxims dies, amb la ubicació de caixes de recollida a les seves instal·lacions.

El cartell de la campanya de Creu Roja, que aquest any té com a lema: “Els seus drets en joc”

Amb el lema “Els seus drets en joc“, la Campanya de Creu Roja Joventut arrenca aquesta setmana amb l’objectiu de seduir la ciutadania i donar cobertura a tots els infantis. “La campanya de 2022, la resposta va ser molt bona i vam poder atendre a tots els infants -explica la tècnica de Creu Roja Joventut-. Esperem que aquest Nadal sigui similar. Les festes nadalenques són molt solidàries. És una època bonica per regalar joguines als infants, també els que no tenen accés a aquest recurs”.

Durant aquestes setmanes, les escoles, els instituts i els esplais fan campanyes de sensibilització entre els infants ijoves per què els jocs s’adeqüin a criteris no bel·licistes ni sexistes. Durant la campanya, el voluntariat de Creu Roja programa actuacions al carrer per sensibilitzar la població de la importància de garantir el dret al joc i el seu valor educatiu.

“Els infants i els joves cada cop estan més conscienciats. Als pares els costa més triar una joguina educativa i cooperativa i ells poden jugar un paper important”. I és que la joguina és “una eina pedagògica, de transmissió de valors. Sovint són el primer contacte amb la realitat que té l’infant”.

En la campanya hi participa un centenar de voluntaris, la majoria membres de Creu Roja Joventut

La infància i la joventut són un dels col·lectius més vulnerables enfront de la crisi econòmica actual i Creu Roja recorda que “el joc és un dret igual per a tots els nens i nenes, al marge de la situació econòmica en la qual es trobi la família”. Aquesta campanya, Creu Roja calcula que atendrà entre 1.500 i 2000 infants, el que suposa entre 600 i 800 famílies. “És una forquilla similar a la dels anys 2020 i 2021“, explica Mariona Pérez, per a qui “l’objectiu és que no hi hagi cap nen que ho necessiti i que la xifra disminueixi. Si no creix, és positiu”.

En la campanya de Creu Roja hi participa un centenar de voluntaris, la majoria de Creu Roja Joventut. La fase d’inscripcions de les famílies està molt avançada. Aquest any, a banda dels usuaris de Creu Roja i les derivacions de Serveis Socials, tres esplais s’han sumat a la campanya i els seus infants també seran receptors de les joguines solidàries.

El procés d’inscripció de les famílies permet conèixer les preferències dels infants i facilita la confecció de lots personalitzats. Cada nen i nena rebrà tres jocs i joguines. Una principal, ajustada al que demana, un joc cooperatiu, per a compartir amb la família o els amics, i un joc complementari.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top