Publicitat
Terrassa

Investiguen l’augment de robatoris en vehicles a Terrassa

Aquests delictes han pujat el 45% en un any a Terrassa

Destrosses en un vehicle aquest dimecres al costat de l'Estadi Olímpic / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La vorera està encatifada de vidres trencats a l’avinguda del Vallès, al costat del CAP Terrassa Nord. Al carrer de la Llibertat, a Sant Pere, passa el mateix. Una finestreta d’una furgoneta ha estat arrencada d’arrel. Hi ha vidres fets xixines també en vehicles estacionats al carrer de Pi i Margall, a Ca n’Aurell, i al carrer de Tremp, a Can Jofresa. Aquestes són escenes dels últims dies. Els robatoris amb força a l’interior de vehicles estan en voga. Han augmentat un 45% enguany en comparació amb el 2021.

Els Mossos d’Esquadra investiguen aquest repunt de fets delictius en un apartat delictiu que experimenta tendències a l’alça o a la baixa depenent de les accions de comptats individus. La policia creu que no més d’una vintena de lladres estan darrere d’aquests delictes de manera regular a Terrassa, i les detencions dels més actius acostumen a implicar una bonança de diversos dies que es deixa notar en termes estadístics.

Vehicle amb danys al carrer dels Jocs Olímpics / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El perfil d’aquests sospitosos és el d’una persona desarrelada, sovint marginal, reincident, i ocupant d’edificis abandonats; sovint, el tancament de naus ocupades redunda immediatament en un descens d’aquest tipus de robatoris. Perquè una de les característiques principals d’aquests delictes és la seva comissió en un radi d’acció pròxim als habitatges dels autors.

La foscor

A vegades, les onades delictives són especialment intenses: s’han donat casos de vint assalts en una mateixa zona en poca estona, assalts perpetrats per una mateixa persona. Entre gener i octubre del 2022 es van registrar a l’àrea de Terrassa uns 1.200 forçaments de cotxes estacionats. Són delictes de baixa intensitat, però que generen alarma social. Pocs sectors de la ciutat se salven, però, per descomptat, trams foscos i aïllats acumulen més fets. És el cas de determinades zones de Ca n’Aurell, per exemple.

Vehicle assaltat al carrer de la Llibertat

Els Mossos d’Esquadra recomanen no deixar objectes de valor a la vista a l’interior de l’automòbil, perquè són reclams, i no deixar tampoc targetes bancàries. Els lladres les utilitzen per fer compres en establiments en les hores següents als robatoris, aprofitant el temps que transcorre fins a l’anul·lació dels documents. Precisament per aquestes compres són enxampats molts dels autors d’aquests robatoris.

Aquest dimecres al matí, no menys de quatre vehicles tenien els vidres posteriors destrossats al carrer dels Jocs Olímpics.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Investiguen l’augment de robatoris en vehicles a Terrassa
To Top