Publicitat
Comarca

16 milions en polítiques d’habitatge a Sant Cugat fins al 2023

El pla de govern de l’executiu de l’Ajuntament de Sant Cugat, format per ERC, PSC i CUP, preveu invertir 60 milions d’euros al llarg d’aquest mandat en projectes repartits pels districtes, entre els quals destaca doblar la partida destinada a polítiques d’habitatge fins a arribar als 16 milions d’euros, segons va anunciar el Consistori en un comunicat.

Facilitar l’accés a un habitatge digne és un dels grans reptes de l’equip de govern. Per aquest motiu, l’Ajuntament impulsarà un conjunt d’actuacions amb l’objectiu de fer front a aquesta problemàtica i promoure un habitatge més assequible a la ciutat. En aquest sentit, elaborarà un pla de xoc de mesures urgents, que consistirà a revisar el pla d’acció de l’empresa municipal d’habitatge Promusa per centrar-lo en la construcció de més habitatge públic en règim de lloguer; reformular l’Oficina Local d’Habitatge per centralitzar tots els serveis d’aquest àmbit; i ampliar els ajuts, bonificacions i subvencions a l’habitatge.

Al respecte, la tinenta d’alcaldia de Drets socials, Ciutadania, Igualtat, Salut i Infància, Núria Gibert, va afirmar que "hem de potenciar una ciutat que posi les persones al centre. Totes les polítiques que impulsi aquest govern han d’anar encaminades en aquest sentit: a reforçar la cohesió i millorar la qualitat de vida".

A banda dels 16 milions que el govern municipal vol destinar a polítiques d’habitatge, el paquet d’inversions fins al 2023 també inclou una residència assistida i centre de dia; l’escola La Mirada; una nova xarxa de biblioteques i la creació d’un nou centre cultural al Parc Ramon Barnils; una sala de concerts; el nou Centre d’Emprenedoria a la Masia de Can Rabella; el complex esportiu de Mira-sol i noves instal·lacions per a la gimnàstica.

Sobre el pla de govern 2019-2023, l’alcaldessa, la republicana Mireia Ingla, va afirmar que "en els últims anys, la ciutat ha crescut per inèrcia. Avui tracem un full de ruta per organitzar un creixement sostingut i planificat a curt i llarg termini. Això també és clau perquè Sant Cugat sigui un referent en polítiques socials, climàtiques i d’habitatge".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top