Publicitat
Comarca

Els joves de Rubí, menys esportistes que la mitjana provincial

La Taula de Salut Jove comparteix els resultats d’una enquesta sobre hàbits en adolescents

L'enquesta s'ha fet entre joves de 4t d'ESO de centres públics i concertats

Els joves de Rubí estan per sota de la mitjana de la província pel que fa a la pràctica d’esport i activitat física. Fora de l’horari escolar, un 10,5% de nois i 21% de noies no en fan mai. Així es desprèn d’una enquesta sobre els hàbits relacionats amb la salut de l’alumnat de 4t d’ESO de la localitat vallesana els resultats de la qual ha conegut la Taula de Salut Jove de Rubí.

L’estudi, que recull dades anònimes de prop de 350 nois i noies, explora la percepció de l’estat de salut, els hàbits d’alimentació, la sexualitat, l’estat d’ànim i les relacions socials i interpersonals amb l’objectiu de reunir informació que pugui ajudar a orientar, dissenyar i avaluar les polítiques locals de salut.

L’informe revela que l’alumnat de 4t d’ESO de Rubí menja menys snacks, pastes i embotits que la mitjana provincial, i que un 40,8% de les noies han fet dieta per aprimar-se alguna vegada, en comparació al 27,3% dels nois.

En l’apartat de consum de substàncies addictives, destaca que un 47,9% de les noies han fumat algun cop, enfront del 34,3% dels nois, mentre pel que fa al consum d’alcohol, la relació és d’un 74,6% de noies que han begut alguna vegada en comparació amb un 68% dels nois.

Les dades referents a la sexualitat evidencien que l’edat mitjana de la primera relació són els 14 anys i que un 19,1% de les noies no han fet servir cap mètode anticonceptiu a l’hora de practicar sexe.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els joves de Rubí, menys esportistes que la mitjana provincial
To Top