Publicitat
Comarca

Ratpenats contra la proliferació del mosquit tigre

S’han detectat els primers exemplars a una caixa niu instal·lada a una finca privada

Els primers ratpenats ja responen a la campanya de l’Ajuntament de Viladecavalls per lluitar aquest estiu contra la proliferació del mosquit tigre al municipi. Per combatre’l, s’han instal·lat diverses caixes niu per a espècies que puguin actuar com a depredadors i, a les portes de l’estiu, ja s’ha detectat el primer aniuament de ratpenat.

El passat dijous 13 de maig es va procedir a la col·locació de cinc nius d’oreneta i una caixa niu múltiple, amb 4 compartiments cadascuna, per a falzies, unes espècies que contribueixen a eliminar insectes molestos per les persones i l’agricultura, entre els quals es troben els mosquits, especialment el mosquit tigre.

Les caixes niu es van instal·lar en diversos punts del municipi: en el Castell de Sant Miquel de Guanteres i en el seu aparcament, en el Centre Cívic Paco Cano i la llar d’infants municipal de Can Trias, i a Can Turu.

Així mateix, es van revisar els nius de ratpenats del carrer Torrent, els quals han estat colonitzats per aus, i es va optar per no manipular-los.

La bona notícia és que s’han detectat exemplars de ratpenat en una de les caixes niu instal·lades en una finca privada, la qual va ser inspeccionada amb presència de la persona propietària. Aquesta troballa és molt positiva donat que aquesta espècie és molt efectiva en la lluita contra el mosquit tigre.

L’estiu i la humitat
La proliferació d’insectes nocius o molestos s’incrementa amb l’arribada de les altes temperatures i coincidint amb l’acumulació de dipòsits, recipients o bé amb espais amb aigua estancada.

El mosquit tigre es desenvolupa molt de pressa i en menys d’una setmana passa d’ou a larva i, finalment, a mosquit. A més, si la temperatura diürna segueix suau amb valors màxims de fins a 25 °C, l’ambient és l’òptim per al desenvolupament del mosquit.

El mosquit tigre no és tan eficient en la transmissió de malalties com altres espècies de mosquit del mateix gènere, però pot encomanar el dengue, el chikungunya i la febre groga.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ratpenats contra la proliferació del mosquit tigre
To Top