Publicitat
Comarca

Comencen les obres de l’estació Vacarisses-Torreblanca

La inversió és de 2,4 milions d’euros

L’estació està situada al nucli urbà de Vacarisses, a l’urbanització de Torreblanca / ALBERTO TALLÓN

En el marc del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, Renfe ha iniciat les obres de millora de l’estació Vacarisses-Torreblanca, amb una inversió de 2,4 milions d’euros, que han estat adjudicats a l’empresa Vilor. Concretament, la inversió és de 2.399.800 euros, sense Iva inclosa, amb els quals es millorarà l’accessibilitat de l’estació i es renovarà i modernitzarà els seus equipaments.

Amb un termini d’execució de 16 mesos, els principals treballs que es duran a terme són la construcció d’un pas elevat que connectarà les dues andanes de l’estació, la instal·lació d’ascensors, la prolongació de l’alçada de les andanes per arribar als 68 centímetres sobre la cota del carril i l’ampliació a 200 metres per facilitar l’estacionament de trens de doble composició.

A més, es contempla la instal·lació de noves marquesines, el tancament perimetral de l’estació, la instal·lació de màquines autovenda i màquines validadores de bitllets, nous teleindicadors i la millora en matèria d’eficiència energètica canviant per llum amb tecnologia LED.

Vilor també realitzarà la instal·lació de nous sistemes d’informació i atenció al client, que consisteixen en teleindicadors LED a cadascuna de les andanes amb missatges de les properes parades que realitza, a més del temps estimat d’arribada. De la mateixa manera, s’instal·larà una pantalla amb informació en temps real de les pròximes circulacions.

Estacions de Vacarisses

El poble compta amb dues estacions, l’esmentada, Vacarisses-Torreblanca, situada al poble, a la urbanització de Torreblanca; i l’estació de Vacarisses, ubicada a la urbanització de Can Serra, a uns 2 quilòmetres del nucli urbà.

El passat 17 de maig, amb relació al Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, Renfe va donar per acabades les obres de millora d’accessibilitat de l’estació de Vacarisses, amb un pressupost d’1,3 milions d’euros, on es van executar les mateixes actuacions previstes per l’altra estació del municipi.

El pla preveu programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

A més de les actuacions que s’estan duent a terme a l’estació de Vacarisses-Torreblanca, o les millores que es van desenvolupar a l’estació de Vacarisses, el pla d’accessibilitat també n’ha fet a les estacions de Sant Miquel de Gonteres, Sabadell Centre, Castellbell i El Vilar-Monistrol, Viladecavalls i Manresa; que han suposat una inversió a la línia R4 nord propera als 13 milions d’euros en el tram Sabadell – Manresa.

Publicitat
Comencen les obres de l’estació Vacarisses-Torreblanca
To Top