Publicitat
Comarca

Motxilles extintores per apagar incendis a Sant Cugat

L’Ajuntament ha adquirit sis motxilles, on l’aigua pot arribar a una distància de 12 metres

Protecció civil de Sant Cugat ja disposa de motxilles portàtils extintores d’aigua, per poder actuar de forma ràpida davant d’un incendi. Concretament l’Ajuntament ha adquirit sis motxilles que disposen, cada una, d’un dipòsit de fins a 20 litres de capacitat i d’una llança de doble èmbol amb un rendiment de 8 litres per minut i arriben a una distància màxima de 12 metres.

Entre altres tasques, Protecció Civil realitza la vigilància preventiva pel risc d’incendis. Aquesta eina els permetrà extingir o, en cas necessari, contenir el foc fins a l’arribada dels bombers. A més, també són útils per apagar restes de fogueres, petits incendis en papereres o petites cremes no autoritzades.

Publicitat

Durant la presentació Esther Madrona, alcaldessa accidental, va indicar que “una ràpida detecció i actuació pot suposar la diferència entre un petit conat i una gran emergència. Per això insistim que davant qualsevol columna fum o indici de foc es truqui immediatament al telèfon 112”. Al mateix temps, Francesc Carol, regidor de Seguretat Ciutadana va agrair “la feina del voluntariat de Protecció Civil i de l’Agrupació de Defensa Forestal de Sant Cugat, que a l’agost dediquen el seu temps lliure a vetllar pel nostre entorn natural davant el risc d’incendis”.

Publicitat
Motxilles extintores per apagar incendis a Sant Cugat
To Top