Publicitat
Comarca

Castellbisbal estrena una fotolinera

Castellbisbal ha posat en marxa una fotolinera: un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics que genera l’electricitat amb plaques fotovoltaiques. Està ubicada a l’aparcament de l’Illa Esportiva, concretament a la cruïlla entre el carrer dels Esports i el carrer de l’Agricultura, i tot i que és la quarta instal·lació de recàrrega de vehicles elèctrics del poble, és la primera que té plaques solars.

La fotolinera compta amb quatre punts de recàrrega dels quals dos són de càrrega semiràpida (trifàsic) i dos de càrrega lenta (monofàsic). La instal·lació està oberta a tota la ciutadania i, de moment, es pot usar gratuïtament. Això no obstant, per accedir a la càrrega, cal identificar-se mitjançant la targeta que ofereix l’AMB o l’aplicació mòbil Electromaps.

L’AMB ha assumit el cost íntegre d’instal·lació (45.246,51 euros) i n’assumeix també la gestió de manera que l’Ajuntament només ha hagut de fer-se càrrec de les obres de fonamentació, així com de la reposició del paviment malmès amb les obres. Les plaques solars de la fotolinera generaran l’energia necessària per a la càrrega dels vehicles elèctrics que s’hi endollin. En cas que es produeixi un excedent elèctric, l’energia generada es transferirà a l’equipament de l’Illa Esportiva.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top