Publicitat
Comarca

Multa de 630.000 euros per abocaments incontrolats

L’Ajuntament de Rubí ha dictat la resolució per la infracció greu comesa a la finca coneguda com “La Nueve”

El precintament de la finca per part de la Policia Local el setembre de 2021 / Ajuntament de Rubí

L’Ajuntament de Rubí ha dictat una resolució sancionadora per valor de 630.000 euros en total –la sanció més gran que ha imposat mai el Consistori– contra les empreses T.C. Inmuebles y Servicios, SL, Diseños y Viviendas Rubí, SL, Bigues Natura Transports, SL i Movimientos Tres Torres, S.L i contra dues persones físiques per la infracció greu comesa de forma continuada entre el 28 de maig de 2019 i el 22 d’abril de 2021 a la finca del paratge de Can Carreras coneguda com “La Nueve”.

Segons han informat fonts municipals, la infracció ha consistit en l’abocament incontrolat de residus de qualsevol naturalesa tipificada en l’article 75.h del Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora dels residus.

En el cas de les dues primeres firmes i de les dues persones físiques, el Consistori els ha imposat una multa de 150.000 euros a cadascuna, mentre que a les altres dues companyies, la quantia ascendeix a 15.000 euros en cada cas.

Paral·lelament, es requereix a Diseños y Viviendas Rubí, SL perquè, dins el termini màxim de tres mesos comptats des de la notificació de la resolució, presenti una anàlisi o avaluació del risc (AQR) d’acord amb l’informe emès per l’Agència de Residus de Catalunya el febrer d’enguany.

Restauració de la realitat física

A més, es requereix a tots els sancionats perquè, en el termini màxim de tres mesos, executin la restauració de la realitat física alterada i presentin a l’Ajuntament de Rubí la documentació exigida.

La resolució adverteix que, en cas de no donar compliment a qualsevol de les actuacions i condicions establertes, es podran imposar multes coercitives o acordar l’execució subsidiària, segons sigui més adient.

Per acabar, la resolució estableix l’aixecament de les mesures de caràcter provisional acordades per Decret de Regidor Delegat número 2912/2021, de data 8 de juny de 2021, i número 4443/2021, de data 6 de setembre de 2021, ordenant a la Policia Local que retiri tots els elements de tancament que hagi implantat, de manera que es faci possible l’ordre de retirada de residus i restauració de la realitat física alterada per part dels responsables.

Aquesta mesura es va prendre després que es confirmés que la mesura provisional acordada per l’Ajuntament a l’inici del procediment sancionador era infringida obertament, amb reiteració i plena intencionalitat. Els camions continuaven descarregant residus; uns fets que el Consistori interpreta com “el més absolut menyspreu a la protecció del medi ambient”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Multa de 630.000 euros per abocaments incontrolats
To Top