Publicitat
Comarca

UIPV i Junts s’uneixen per a les municipals a Vacarisses

El partit local vol tornar al govern de la mà de la formació d’àmbit nacional

Representants dels dos partits van presentar l’acord aquest dimecres al vespre / alberto tallón

Unió Independent per Vacarisses (UIPV) i Junts per Catalunya aniran en una sola llista a les eleccions municipals del 2023 a Vacarisses. Així ho van donar a conèixer aquest dimecres al vespre en un acte a Terrassa en què es va presentar l’acord per a una candidatura conjunta.

Josep Maria Gibert, portaveu municipal d’UIPV, considera que en els darrers anys “Vacarisses ha experimentat importants canvis amb l’arribada de nous veïns i necessitats socials diferents”. Sosté que el pacte els dona la possibilitat de créixer, “aportant una dilatada experiència de govern per part nostra i l’oportunitat de contribuir al futur del país amb un partit d’àmbit nacional com Junts”.

Asseguren que la seva intenció és la de “projectar polítiques amb transversalitat que permetin una millor cohesió social i un creixement ordenat de Vacarisses amb l’objectiu principal de sumar, no dividir i contribuir a fer més saludable, més positiva i menys crispada la política municipal”.

Estableixen com a qüestions primordials les obres d’urbanització de La Creu i El Ventaiol, solucionar els problemes d’abastiment d’aigua i el tancament de l’abocador de Coll Cardús.

Els dos partits expliquen que encara estan acabant de configurar la llista, però avancen que els primers llocs seran per a UIPV. El nom de l’alcaldable s’anunciarà a principis de juny.

UIPV vol recuperar l’alcaldia que va perdre l’any 2015 (l’havia ocupat del 1991 al 2007 i del 2011 al 2015), quan tot i guanyar les eleccions municipals a Vacarisses, un acord entre ERC, el PSC i Movem Vacarisses els va apartar del govern local.

En els últims comicis, els del 2019, en què Gibert es va presentar com a candidat a l’alcaldia per UIPV, aquesta va ser la segona força més votada. Actualment, tenen tres regidors al ple de Vacarisses. Junts, que ara fa tres anys va ser la setena formació en nombre de vots, no en té cap.

Masana, alcaldable per ERC

L’objectiu de la candidatura conjunta és desbancar el republicà Toni Masana, alcalde del poble des del 2015, que serà el número u de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Vacarisses després que l’executiva de l’agrupació local de la formació el proposés com a alcaldable i que la militància l’avalés en una assemblea en què no es va presentar cap altra candidatura.

“M’havia plantejat seriosament posar punt final a la meva etapa en primera línia política, però la pandèmia ha marcat fortament aquest mandat i, personalment, voldria veure acabats alguns projectes importants que no es podran finalitzar a temps”, va manifestar en aquell moment.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top