Publicitat
Comarca

A la recerca d’un canvi en les polítiques actives d’ocupació

El director del SOC va presentar el Pla de Transformació Industrial

Un instant de la reunió del Grup Impulsor d’Indústria i Innovació del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental

El treball per a un canvi en les polítiques actives d’ocupació és una prioritat pels integrants del Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental. L’objectiu és poder avançar cap a un model diferent i descentralitzat que permeti desenvolupar polítiques i accions de foment de l’ocupació adaptades a les necessitats del territori. Per això es treballa conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a poder avançar vers aquest objectiu.

Aquesta setmana es va celebrar la reunió del Grup Impulsor d’Indústria i Innovació del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, que va comptar amb la participació del director del SOC, Juan José Torres i el conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic i alcalde de Barberà, Xavier Garcés.

El director del SOC va exposat en quina situació es troba el desplegament de la nova llei i les entitats del territori li van presentar el Pla de Transformació Industrial i les experiències i projectes que s’estan treballant.

Durant la sessió del Grup Impulsor, el director del SOC va exposar en quina situació es troba el procés de desplegament de la llei. Es preveu aprovar aquest any un acord marc per part del govern de la Generalitat i una ordre de reconeixement de les estratègies territorials, amb l’objectiu d’obrir una primera convocatòria durant el 2023. Aquest nou sistema permetrà disposar d’un nou model de contracte programa de quatre anys de durada, per fitxes de serveis ocupacionals focalitzades en les necessitats de les empreses i les persones, i amb una implementació progressiva en els territoris.

Per la seva banda, el conseller comarcal va narrar l’experiència en aquest àmbit que tenen el conjunt d’entitats de la comarca i va destacar la importància d’avançar cap un model diferent i descentralitzat, que tingui molt present les particularitats de la comarca.

La sessió va servir també per presentar el Pla de Transformació de l’Ecosistema Industrial 2021-2024 i plantejar mecanismes singulars per finançar els programes que té previstos.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top