Publicitat
Diners

El Govern anula l’acomiadament per baixes mèdiques justificades

El Consell de Ministres va aprovar ahir un reial decret llei que elimina l’article 52.d de l’Estatut dels Treballadors que permetia l’acomiadament per acumular baixes mèdiques en un determinat període de temps. Segons va explicar la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, aquesta legislació "impedeix que els més vulnerables puguin ser acomiadats" per tenir "una baixa justificada per malaltia".

Amb aquesta iniciativa, va dir Díaz, "anem desmuntant la reforma laboral del PP", derogant una "anomalia o excepcionalitat d’Espanya en relació amb països de l’entorn que manquen d’un precepte semblant". La ministra ha agraït al Govern i als interlocutors socials la seva actitud davant aquesta necessitat d’aportar "seguretat jurídica" als treballadors.

Díaz va assegurar que la iniciativa aprovada no té caràcter retroactiu, alguna cosa que lamenta perquè "sé de la urgent necessitat i del neguit dels treballadors que es veuen afectats per aquesta norma", que entra en vigor avui. L’article 52.d avala l’acomiadament objectiu "per faltes d’assistència al treball, fins i tot justificades però intermitents, que aconsegueixin el 20% de les jornades hàbils en dos mesos consecutius, sempre que el total de faltes d’assistència en els dotze mesos anteriors abast el 5% de les jornades hàbils, o el 25% en quatre mesos discontinus dins d’un període de dotze mesos".

Taxa Google
El Consell de Ministres va donar ahir llum verda ahir, com estava previst, a l’impost sobre transaccions financeres, conegut com a taxa Tobin, i al gravamen sobre determinats serveis digitals, la taxa Google. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va justificar els nous impostos en la necessitat de "modernitzar i adaptar el sistema tributari espanyol, ancorat en el segle XX, a les noves realitats econòmiques del segle XXI". Amb totes dues figures tributàries, el Govern espera recaptar 1.800 milions d’euros a l’any, 968 d’ells amb l’impost digital. L’estimació d’ingressos de la taxa Google ha estat així rebaixada dels 1.200 milions que prèvia l’Executiu l’any passat, a causa de l’alentiment econòmic i a la llum de l’impacte de mesures similars en altres països, va explicar la ministra. Montero va confirmar que les dues figures tributàries inicien avui la seva senda parlamentària, la fi de la qual no va precisar. Va recordar que ambdues ja estaven previstes en l’anterior legislatura, però que van haver de ser ajornades Quant a la primera d’elles, l’impost a les transaccions financeres, a més de justificar-la amb l’ànim modernitzador del sistema tributari, Montero va recordar que "el sector financer va rebre suport durant la crisi per part de les administracions públiques".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top