Publicitat
Diners

XPO Logistics obre una plataforma de distribució a Castellbisbal

El nou centre del proveïdor de solucions de transport i logística compta amb una superfície de 13.000 metres quadrats i dona feina a més de 120 treballadors

La nova nau és la desena de la firma nord-americana a Catalunya.
Publicitat

XPO Logistics, proveïdor de solucions de transport i logística, ha obert un nou centre de distribució al Vallès Occidental. Està ubicat a Castellbisbal i compta amb una superfície de 13.000 metres quadrats.

La plataforma té 104 molls i està construïda en una parcel·la de 37.000 metres quadrats.

Segons informa la companyia, aquest és el centre de distribució “crossdock” (la forma típica d’un magatzem de transport, molt llarg i estret) més gran que l’empresa té a la península Ibèrica. Les mercaderies arriben d’una banda i surten per un altre en camions més petits per distribuir-les a les botigues dels clients.

L’empresa realitza des d’aquest centre l’operativa de palets general, agrupació de mercaderies i el servei de lliuraments nocturns per a les principals companyies del sector tèxtil, distribució, automoció, cosmètica, industrial i químic. Hi treballen més de 120 persones i hi circulen més de 200 transportistes al dia.

La plataforma té capacitat per gestionar més de 3.400 palets al dia, la qual cosa representa el 16% del total gestionat per XPO a la península Ibèrica. A més, des de Castellbisbal surten cada dia 4 megacamions d’XPO que realitzen les rutes Barcelona Madrid i Barcelona-València i permeten transportar un 65% més de càrrega per enviament en comparació amb els camions tradicionals, a més de reduir fins a un 20% les emissions de carboni per viatge.

“El hub de Castellbisbal ens ofereix una ubicació estratègica. Amb aquesta nova plataforma podrem gestionar majors nivells d’activitat i secundar de forma sostinguda el creixement dels nostres clients”, ha explicat Massimo Marsili, director general de transport d’XPO Logistics al sud d’Europa i el Marroc.

XPO compta amb 60 centres a la península, deu d’ells a Catalunya, i preveu que a final d’aquest any la plataforma de Castellbisbal representi el 22% de la facturació de l’empresa a la comunitat.

Publicitat
To Top