Publicitat
Diners

Alerten d’una possible manca d’un additiu per moure vehicles dièsel

El Gremi de Transports i Logística tem “conseqüències que poden ser molt greus”

El Gremi de Transports i Logística alerta d’un nou element que assegura que amenaçarà l’activitat del transport i la mobilitat. L’associació explica que a “l’alarmant pujada en més d’un 30% dels preus dels carburants que hi ha hagut en l’últim any, i que previsiblement continuarà incrementant en els pròxims mesos”, ara s’hi afegeix la possible escassetat de l’additiu AdBlue, necessari perquè els cotxes, camions i autobusos dièsel de menor antiguitat puguin moure’s.

El gremi, integrat a Cecot, assegura que la pràctica totalitat de les fàbriques de producció a Europa han anunciat la paralització o reducció de la seva producció “a conseqüència d’increments de més d’un 500% dels preus del gas natural en l’últim any”, del qual s’extreu aquest producte. Creuen que això provocarà un encariment a curt termini i recomanen als transportistes que facin acopi davant una possible escassetat a partir de novembre.

Des de l’entitat indiquen que aquest additiu és imprescindible per al funcionament dels motors dièsel en una bona part dels camions i autobusos fabricats a partir de 2009 i dels cotxes produïts a partir de 2015, per poder complir amb la normativa europea sobre reducció en els nivells d’emissions contaminants a l’atmosfera, i avisen que les conseqüències de la falta d’aquest additiu en els vehicles “poden ser molt greus, ja que en la majoria dels casos impedeix l’arrencada dels motors”.

Tanmateix, desaconsellen als transportistes adquirir emuladors i instal·lar-los en els motors dels vehicles per poder continuar circulant, ja que podrien incórrer en infracció mediambiental amb multes de fins a 20.000 euros.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Alerten d’una possible manca d’un additiu per moure vehicles dièsel
To Top