Publicitat
Diners

L’Ajuntament i la Cambra de Terrassa acompanyaran 12 empreses en la seva internacionalització

Poden optar al programa companyies que estiguin en fase d’iniciació internacional, de consolidació o de diversificació

Una dotzena d’empreses de Terrassa rebran el suport de l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Terrassa en el seu procés d’internacionalització. El Consistori i l’entitat han firmat un acord per oferir un assessorament integral a un total de 12 companyies egarenques durant els anys 2022 i 2023.

Des de l’Ajuntament destaquen que la pandèmia ha generat reptes a tots els nivells, també pel que fa en el comerç internacional i que les empreses han hagut de dur a terme canvis substancials per fer front a estratègies d’internacionalització, amb nous formats i noves eines, majoritàriament digitals. Per això posa en marxa aquesta iniciativa.

Les empreses que hi participin poden trobar-se en diferents fases del procés d’internacionalització:

  • Fase d’iniciació: fase inicial d’un procés d’internacionalització, en la que hi trobem a empreses sense experiència en l’exportació (o de forma reactiva i sense planificació), però que volen iniciar la seva activitat en el comerç exterior. En la seva majoria no disposen de recursos interns adaptats a la internacionalització.
  • Fase de consolidació: empreses que ja tenen alguna experiència en l’exportació i presència en algun mercat internacional, però que no han consolidat aquesta activitat. Es tracta d’empreses que ja compten amb un departament d’exportació o que el volen crear i que ja han iniciat un procés de reflexió sobre els mercats adients per exportar el seu producte per definir una estratègia d’accés.
  • Fase de diversificació: empreses amb activitat consolidada de comerç internacional en diversos mercats, on l’exportació suposa bona part de la seva facturació, i que es plantegen l’obertura a nous mercats, la implantació comercial a l’estranger i/o acords d’inversió.

Els promotors de l’acord recorden que cada empresa té unes necessitats concretes pel que fa a la internacionalització. Per aquest motiu, en aquest programa de suport en processos d’internacionalització d’empreses de Terrassa, s’ha plantejat una metodologia de treball adaptada a les diferents casuístiques de les empreses participants. Per fer-ho, es faran sessions de treball amb les 12 empreses participants, es realitzarà un treball d’anàlisi i de recerca d’informació i s’establirà un pla d’acció personalitzat per a cada empresa amb una estratègia definida.

En els propers dies, s’obrirà una convocatòria per a totes aquelles empreses de la ciutat de Terrassa que estiguin interessades en participar en aquest projecte. Posteriorment, l’Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç de Terrassa valoraran les diferents candidatures, tenint en compte la seva motivació, i s’identificaran els estadis d’internacionalització de les empreses candidates. Finalment, s’acabarà seleccionant a les 12 empreses que hi participaran al llarg dels propers dos anys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top