Publicitat
Diners

H&M abandonarà el 31 de gener un local que ja té relleu

La cadena de moda sueca aprofitarà el canvi de mes per abaixar la persiana de l’establiment del carrer Major. La propietat del local que ocupava fins ara la botiga ja ha signat un nou contracte de lloguer

Passejant pel carrer Major res fa pensar en el tancament de la botiga. Cal fixar-se o entrar a l’interior per adonar-se’n / alberto tallón

A la botiga d’H&M a Terrassa li queden quatre dies comptats. La cadena de moda va anunciar l’any passat la intenció d’abaixar-ne la persiana definitivament i aquest dia arribarà amb el canvi de mes.

L’establiment que la companyia sueca té al número 3-5 del carrer Major tancarà portes el 31 de gener. El dilluns de la setmana que ve serà l’últim dia d’atenció al públic.

Tanmateix, el local no quedarà buit. La propietat de l’immoble ja ha signat un nou contracte de lloguer amb una altra empresa que hi començarà unes obres de remodelació tan bon punt H&M faci entrega de les claus.

Fonts consultades per Diari de Terrassa apunten a la possibilitat que el nou llogater pertanyi al sector de la perfumeria. Una coneguda cadena espanyola del sector que ja compta amb presència a la nostra ciutat podria traslladar-hi.

Mentrestant, el carrer Major viu els últims dies de vida de la botiga d’H&M amb aparent normalitat. Dos grans adhesius a l’aparador de la tenda anuncien des de principis de mes la tradicional campanya de rebaixes d’hivern, amb descomptes de fins al 60%. L’imminent tancament no és palpable des de la via pública. S’intueix quan s’entra a l’establiment.

/ Alberto Tallón

Els 800 metres quadrats de superfície de venda presenten una imatge força diferent de la de setmanes o mesos enrere. Hi ha molt menys gènere exposat i més espai per moure’s lliurement per la botiga. Una part està ja barrada al pas i completament buida mentre que cartells amb promocions especials presideixen els pocs prestatges i barres encara plens.

H&M va anunciar l’abril de l’any passat que volia tancar una trentena d’establiments arreu de l’estat espanyol, set d’ells a Catalunya, i la intenció d’acomiadar un total de 1.066 persones.

La cadena de roba justificava aquest plantejament per causes productives i organitzatives fruit de la transformació que han patit els hàbits de consum i la necessitat d’adaptació del seu model de negoci a la nova realitat comercial que la pandèmia ha accelerat.

A finals de maig, sindicats i empresa van arribar a un acord per reduir el nombre de tendes que cessarien l’activitat i la xifra de persones incloses a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat. La botiga de Terrassa, però, no era una de les beneficiades i ja se sabia que tard o d’hora tancaria.

Oberta des del 2003

L’any 2019 H&M ja es va plantejar tancar la botiga de Terrassa, oberta des de l’abril de 2003. El comerç situat a tocar de la plaça Vella no els resultava “rendible” econòmicament i la companyia va dur a terme una reeixida campanya de liquidació d’estocs amb descomptes i ofertes durant més de tres setmanes. Aleshores, però, l’empresa sueca va arribar a un acord “in extremis” amb la propietat del local per a una rebaixa en el preu del lloguer i després d’estar tot un dia tancada, la tenda va tornar a obrir.

Ara, però, no hi ha marxa enrere. L’acord per al relleu està signat.

Terrassa perdrà, doncs, una de les empreses del sector de la moda més potents, com ja va passar l’estiu de 2018, quan van tancar al mateix eix comercial del carrer Major les dues botigues de Massimo Dutti, una de les cadenes de moda del grup Inditex. Aleshores, l’empresa emplaçava els clients als seus establiments de Sabadell i Sant Cugat.

Amb el tancament ara d’H&M a Terrassa, la botiga de la companyia que quedarà més a prop de la nostra ciutat serà també a Sabadell, concretament a l’avinguda de Francesc Macià.

De la quinzena de treballadors de la botiga de Terrassa, alguns podrien ser traslladats a altres tendes o recol·locats en altres llocs de feina. Altres seran inclosos a l’ERO presentat per l’empresa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
H&M abandonarà el 31 de gener un local que ja té relleu
To Top