Publicitat
Diners

2,8 milions per al “hub” digital DIH4CAT

Un dels promotors de l’ecosistema és el centre tecnològic terrassenc Leitat

La Comissió Europea ha triat el consorci publicoprivat català DIH4CAT, impulsat, entre altres, pel centre tecnològic terrassenc Leitat, com un dels “hubs” de la Unió Europea responsables de la transformació digital de les pimes. Així, el DIH4CAT esdevé un dels European Digital Innovation Hubs (EDIH) amb l’objectiu de contribuir que el 75% de les pimes europees hagin dut a terme processos de digitalització avançada al 2030.

La Comissió Europea destinarà 2,8 milions d’euros al projecte català, que a més de Leitat està impulsat pel Departament d’Empresa i Treball mitjançant ACCIÓ, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Foment del Treball, PIMEC, Eurecat, el CVC, l’ICFO, i2CAT, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Barcelona Supercomputing Center (BCS) i IESE Business School.

A banda dels 2,8 milions d’euros de la Comissió Europea, la Generalitat, el Ministeri d’Economia i Competitivitat i els socis del projecte aportaran fins a 4 milions d’euros a la iniciativa.

El DIH4CAT facilitarà que les empreses catalanes puguin fer proves i testeigs de tecnologies avançades abans d’invertir per implementar-les als seus negocis. De moment, dins l’aportació dels socis del projecte, un primer milió d’euros per part del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori permetrà que aquest estiu ja es destinin ajuts de fins a 10.000 euros a 100 empreses catalanes perquè puguin dur a terme aquestes proves de concepte, desenvolupament de prototips o assajos als laboratoris i infraestructures dels membres del DIH4CAT.

Les tecnologies que podran testejar estaran vinculades amb la impressió 3D, la robòtica, la supercomputació/quàntica, la ciberseguretat, el “blockchain”, la intel·ligència artificial, el “big data”, l’IoT, el 5G i la fotònica.

Leitat, en un “hub” de la Generalitat per a la transformació digital de les pimes

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
2,8 milions per al “hub” digital DIH4CAT
To Top