Publicitat
Diners

Telstar amplia instal·lacions a Terrassa

L’empresa terrassenca Telstar, especialitzada en el desenvolupament de solucions globals d’enginyeria, equips de procés i serveis de consultoria per al mercat de les ciències de la vida, amplia les seves instal·lacions amb la construcció de tres mòduls addicionals, adjacents a l’edifici de la seu central. El complex industrial, situat a l’avinguda de Font i Sagué, dins del Parc Científic i Tecnològic Orbital 40 de Terrassa, ocuparà una superfície total construïda de 16.000 metres quadrats.

Actualment l’activitat de la companyia a Catalunya es desenvolupa en un total de vuit instal·lacions distribuïdes a la comarca del Vallès Occidental però amb aquesta ampliació agruparà tots els centres d’activitat en un únic enclavament, cosa que l’empresa creu que els permetrà millorar en eficiència i incrementar la flexibilitat en la producció.

A part d’aquest complex, Telstar només mantindrà actives les instal·lacions destinades a caldereria en un edifici autònom, així com un espai addicional per a magatzem -Telstar Logistic Center- que, amb una capacitat d’emmagatzematge de 22.500 m³, va ser creat el 2019 per a absorbir la producció addicional.

La seu de l’empresa està situada dins del Parc Científic i Tecnològic Orbital 40

Segons expliquen des de l’empresa, que forma part del grup Azbil, el 70% de l’espai es destinarà a plantes de producció. Les noves instal·lacions concentraran tota l’activitat de l’empresa en el desenvolupament de solucions integrades en l’àmbit del procés per a la indústria farmacèutica i biotecnològica.

Telstar treballa amb la previsió que la primera fase estigui operativa el pròxim mes d’octubre i que l’obra estigui totalment acabada el primer semestre del 2023.

La nova instal·lació albergarà els serveis corporatius de l’empresa, entre els quals destaca la direcció corporativa de tecnologia que engloba el departament d’R+D+i de la marca a tot el món, així com els serveis d’enginyeria, construcció i consultoria i diverses plantes productives per a la fabricació i muntatge d’equips de major complexitat i exigència tecnològica destinats al sector de les ciències de la vida.

També s’hi desenvoluparà l’activitat d’innovació i desenvolupament de producte, automatització i aplicacions robòtiques, solucions IT i de digitalització GMP per a processos regulats i gestió logística, optimització, suport i assistència tècnica i d’atenció al client, així com centres de capacitació tècnica i laboratoris de desenvolupament i optimització de processos de liofilització i esterilització de clients.

El nou edifici, adaptat a les condicions i requeriments específics de qualitat ambiental, de fabricació i qualificació
d’equips per a la indústria biofarmacèutica, també acollirà el desenvolupament de solucions amb aplicació de tecnologies de buit i alt buit per a la indústria tradicional i la indústria d’alta tecnologia en els sectors energètic i aeroespacial, a més d’instrumentació per al desenvolupament i la recerca científica.

La concentració de l’activitat de Telstar en un complex de 16.000 metres quadrats coincideix amb una nova etapa per la qual empresa aborda un creixement orgànic sostingut i un increment de la capacitat de producció mitjançant l’ampliació de les seves àrees de producció a tot el món. En aquest escenari, l’empresa preveu que els tres principals centres de fabricació de Telstar a Espanya, el Regne Unit i la Xina aconsegueixin un total de 28.000 metres quadrats el 2024, doblant l’espai de producció actual.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top