Publicitat
Salud

El tractament: esport, dieta i/o insulina

La insulina és una hormona pròpia de l’organisme que resulta necessària per a la vida. Quan en falta, cal aportar-la des de fora del cos amb l’objectiu de mantenir els nivells adequats de glucèmies i regular diferents processos biològics. La insulina no és activa per via oral. Per aquest motiu s’administra per via subcutània (injectant-la), habitualment mitjançant una ploma precarregada.

És imprescindible l’ús d’insulina en el cas de la diabetis "mellitus "de tipus 1, anomenada insulinodependent. Tanmateix, qualsevol persona amb diabetis "mellitus" de tipus 2 pot necessitar-ne en funció de com evolucioni la malaltia.

El tractament de la diabetis també passa per seguir una alimentació adequada, restringint habitualment els sucres afegits (sucre, mel, melmelades, sucs de fruites -naturals o envasats-, refrescos, caramels i llaminadures…; prioritzant els aliments rics en fibres, com les verdures i hortalisses; i reduint la ingesta de greixos saturats.

Fer esport també és molt recomanable per a les persones diabètiques, perquè l’activitat física contribueix a aconseguir uns valors de glucèmia dins dels límits normals, i ajuda a mantenir un pes saludable. Aquest és un objectiu especialment indicat per a les persones amb diabetis de tipus 2.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top