Publicitat
Terrassa

Terrassa il·lumina avui el Nadal

Terrassa estrena Nadal aquest cap de setmana i ho fa a l’engròs, amb l’arribada de bona part de les icones de les festes nadalenques. En paral·lel, diumenge és festiu d’apertura comercial i amb preus de "Black Friday, el que contribuirà a vestir els carrers de l’ambient nadalenc.

Els primers en aixecar la persiana seran els paradistes de la Fira de Santa Llúcia. Fa dos dies que instal·len les casetes i col·loquen el gènere. Obriran avui a les 10 del matí i romandran a la Plaça Vella fins al 24 de desembre. La inauguració oficial serà avui mateix a les 17,30 de la tarda.

Enguany, la fira la integren tretze parades. No hi ha novetats respecte a edicions anteriors, ja que els venedors repeteixen i la majoria són històrics de la fira nadalenca. Ahir els comerciants col·locaven els articles, amb la confiança que aquest sigui un Nadal de renovació del guarniment nadalenc a casa.

L’oferta de la fira inclou parades de verd on es poden trobar avets naturals, molsa i eucaliptus, amb tota mena de rams i guarniments vegetals. En l’apartat de les figures nadalenques, hi ha oferta per a tots els gustos i butxaques. Des de figuretes de plàstic a 3 o 4 euros fins a personatges del pessebre artesanals i de gran valor artístic.

A la parada de la Nuria Tutusaus, davant de les escales, es poden trobar figures "fetes a Catalunya, Múrcia, Portugal i al Tirol italià". Allà, expliquen a la parada, els personatges es fan a un taller dalt la muntanya amb fresadora copiadora i es pinten a mà. La fàbrica disposa d’un sistema d’aspiradors que recull tots els encenalls de fusta, que reutilitza per a escalfar la planta.

A la Fira de Santa Llúcia es poden trobar totes les figuretes del pessebre i els materials per guarnir el millor paisatge. El caganer de la Rosalia, la novetat d’aquest any, no hi ha arribat a la fira perquè els paradistes consideren que el preu no és competitiu: 20 euros. Per contra, a la parada de la Montse Nieto tenen com a novetat "un caganer ‘chulapo madrileño estupendo’, amb armilla i mocador a la solapa i tot".

El trenet de Terrassa Centre
Com la fira, el popular Trenet de Terrassa Centre arrencarà aquest matí i funcionarà durant totes les dates nadalenques, fins el dia de Reis.

A les 6 de la tarda començarà l’agenda institucional amb la inauguració del Pessebre del Raval, obra de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa. El portal compta aquest any amb una menjadora i un foc a terra i disposa d’un cobert annex on es guarden els estris camperols. Una de les novetats de la composició és la presència d’una font d’on brollarà aigua natural cap a un petit estany.

El Naixement del Raval és obra aquest any de Ricard Verdaguer i Martí, dissenyador i director del projecte. L’alcalde Jordi Ballart, acompanyat dels membres de la Corporació municipal participaran en la inauguració oficial.

L’encesa de llums serà poc després, amb l’arribada de la nit. L’acte tindrà lloc al Raval de Montserrat i finalitzarà amb una actuació a càrrec de Terrassa Ciutat Coral.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top