Publicitat
Terrassa

Terrassa habilita un punt d’informació per a desplaçats d’Ucraïna

El servei s’oferirà a l’espai del Punt del Voluntariat, a l’atri de l’Ajuntament, tres dies a la setmana

L’Ajuntament de Terrassa obre aquest dimecres el Punt d’Informació per a persones desplaçades d’Ucraïna, un servei d’acompanyament per a persones que hagin arribat a la nostra ciutat arran de la crisi humanitària derivada de la guerra.

Estarà ubicat a l’espai del Punt del Voluntariat (Raval de Montserrat, 14) i l’horari d’atenció serà dilluns i dimecres de 9 a 14 hores i dijous de 15 a 18 hores.

En aquest espai s’oferirà ajut en els tràmits inicials vinculats a la regularització de la situació administrativa; orientació i informació jurídica; i orientació en la gestió de tràmits com el padró, escolarització de menors, accés al sistema de salut pública o ajuts socials. A més, a través del que ja s’ofereix al Servei de Primera Acollida, s’acompanyarà aquestes persones perquè puguin accedir a recursos especialitzats per a la promoció de la seva autonomia, ja sigui amb formació en llengua catalana o recerca de feina, entre d’altres.

El servei funcionarà preferentment amb cita prèvia, per tal d’atendre totes les persones de forma adequada i sense esperes. La petició de cita s’haurà de fer a través del correu electrònic acollida.ucraina@terrassa.cat.

“Per a l’Ajuntament és prioritari donar resposta a les diverses necessitats que puguin requerir, de la mateixa manera que s’ha fet amb persones demandants d’asil i que provenen d’altres situacions de conflicte i/o emergència”, assegura la regidora de Ciutadania, Ona Martínez.

Aquest punt d’informació, que funcionarà com a dispositiu temporal i específic, forma part dels serveis d’acollida municipal que ja ofereix el Servei de Ciutadania de forma habitual i que s’adreça a persones estrangeres quan arriben a Terrassa. L’any 2021 van atendre 1.026 persones.

Amb la voluntat de facilitar l’atenció a les persones desplaçades, el Govern Espanyol ha habilitat quatre centres de recepció, atenció i derivació a persones desplaçades. L’entitat de suport a Catalunya és Creu Roja. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Terrassa està en constant coordinació amb Creu Roja Terrassa, pel seguiment de l’actuació d’emergència i l’atenció a les persones desplaçades d’Ucraïna a la ciutat, asseguren fonts municipals.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa habilita un punt d’informació per a desplaçats d’Ucraïna
To Top