Publicitat
Terrassa

Explosió de cultura al carrer amb la Culturassa 2022

Els 36 grups populars han omplert de vida i cultura la plaça Rector Homs, cor de la Seu d’Ègara. Terrassencs de totes les edats han assistit durant tot el dia a l’indret

Les entitats populars de Terrassa han actuat matí i tarda a la plaça Rector Homs / Santi Olivet

La cultura ha trepitjat fort la nostra ciutat aquest dissabte, amb més ganes que mai de retornar a l’aire lliure i apoderar-se dels carrers i places. 36 grups populars han fet reviure al 100% la Culturassa, la festa de la cultura més gran de Terrassa. Enguany, el centre neuràlgic de la festa ha estat la plaça Rector Homs, cor de la Seu d’Ègara, quan normalment es celebrava al Parc de Sant Jordi.

“És un lloc més reduït i no tant de pas, però ens agrada la idea de canviar de centre i anar actuant a diferents places de la ciutat. El que més ens emociona, sobretot, és poder tornar a portar la festa al carrer, i es nota que la gent té ganes de celebrar la cultura”, ha comentat en Dani Salazar, president del Drac de Terrassa, un dels grups populars que han actuat.

FOTOS | 10+2 Culturassa de Terrassa

Abans d’omplir la plaça, però, la gran celebració ha començat al Raval de Montserrat amb la primera cercavila a la ciutat que es duu a terme des dels inicis de la pandèmia, encapçalada pels convidats d’enguany, els Gegants Bojos de Solsona. La cercavila s’ha encaminat cap a la plaça on han actuat, per ordre fent les primeres exhibicions els Bastoners de Terrassa, el Drak Baluk Astharot, Esbart Egarenc del Social, els grups sardanistes (Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, Agrupació Sardanista Asert i Grup Sardanista Terrassa Nord), els Federins Trabucaires de Terrassa i la Creu Alta, l’Associació de Diables La Maurina de Terrassa, el Ball de Gitanes de Terrassa i Vet aquí que.

Els egarencs de totes les edats han omplert la plaça per gaudir de les actuacions i també del dinar popular, que ha reunit unes 200 persones. “Estem tenint molt bona rebuda. El públic té ganes de festa i cultura”, ha emfatitzat Aniol Galí, president de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa.

A la tarda, les exhibicions han continuat amb el Bitxo del Torrent Mitger, Ball d’en Serrallonga de Terrassa, Nans i Capgrossos de Terrassa, Gegants Bojos de Terrassa, Grups de Geganters de Terrassa, els Gegants Bojos de Solsona, Vet aquí que, els grups castellers de Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa, Se’ns fa una i Treure ball.

Seguidament i amb una entrada triomfal apoderant-se del pont de Sant Pere fins a arribar a la plaça de Rector Homs, els grups de foc han fet demostracions flamants davant un públic expectant. Han estat el Drak Baluk Astharot, Diables de Terrassa, Bitxo del Torrent Mitger, Diables Balrogs, Drac de Terrassa, Associació Diables de la Maurina, Dracs i Bruixes de Can Boada, Diables de Sant Pere Nord i La Pàjara de Terrassa. 5 grups infantils també s’han iniciat amb el foc i s’han unit a la celebració.

La Culturassa ha finalitzat amb el concert jove del grup de rap terrassenc Hereus del Beat, amb temes reivindicatius i festius.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top