Publicitat
Terrassa

La Culturassa reviu al carrer amb 36 grups populars

La cercavila de la festa serà la primera que recorrerà Terrassa des dels inicis de la pandèmia. La celebració, a més, comptarà amb exhibicions, grups de foc i un concert

La Culturassa d'anys anteriors, al Parc de Sant Jordi

La festa més gran de la cultura popular de Terrassa retorna aquest dissabte als carrers després de dos anys de fer-se virtualment per la pandèmia. Per celebrar el desè aniversari de la Culturassa, que va ser el 2020, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa ha preparat sorpreses especials, a més d’encapçalar el cartell amb “10+2”-simbolitza els deu anys i els dos de pandèmia-.

36 grups de cultura popular participaran a la Culturassa, dels quals 35 són propis de Terrassa. Per primera vegada, la tradició convidarà a un grup de cultura popular de fora la ciutat: els Gegants Bojos de Solsona, que ompliran el nostre municipi de l’alegria del Carnaval que els caracteritza. Seran els capdavanters de la cercavila, que donarà entrada a la festa i serà la primera que es celebra a Terrassa des dels inicis de la pandèmia.

La cercavila partirà a les 10. 30 hores del Raval de Montserrat i s’encaminarà pel carrer de Sant Pere, el carrer Nou, el carrer de la Creu Gran, passaran pel pont fins a arribar a la plaça Rector Homs. És la primera vegada que la Culturassa es celebra a la Seu d’Ègara, punt que destaca Artur Moncal, vicepresident de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa: “Tenim intenció d’anar sortint poc a poc del nostre niu, que és el Parc de Sant Jordi, i actuar a diferents places de la ciutat”, ha comentat Moncal, acompanyat de Rosa Boladeras, regidora de Cultura.

A les 11.30 hores tindran lloc les exhibicions de 10 grups de cultura popular, un dinar de germanor en el qual s’esperen unes 200 persones i seguidament es reprendran les actuacions de 8 grups populars més. A continuació, la flama de 9 grups de foc encendrà la festa, amb la presència de 4 grups infantils. Cap a les 20.30 hores es donaran per finalitzades les actuacions, i a les 22 hores el grup de rap terrassenc Hereus del Beat amenitzarà la festa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La Culturassa reviu al carrer amb 36 grups populars
To Top