Publicitat
Terrassa

L’alumnat de 4t. d’ESO tindrà preferència per estudiar FP

La preinscripció començarà el dia 20 d’abril

Classe d'informàtica a l'INS Copèrnic. Aquests estudis van rebre molta demanda

La preinscripció per fer estudis de Formació Professional (FP) integrada el curs vinent presenta una novetat important i és que s’han establert dos períodes de la Formació Professional (FP) integrada de cara al curs vinent: del 20 al 26 d’abril per a l’alumnat amb continuïtat d’escolarització (en general, alumnat que cursa 4t. d’ESO en l’actualitat o està escolaritzat fent una FP Integrada i que compleix, com a màxim 18 anys durant el 2022), i, del 17 al 23 de maig per a resta d’alumnat.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha anunciat avui dilluns aquesta mesura amb la qual es pretén donar garanties que l’alumnat de 4t. d’ESO tingui plaça al cicle de grau mitjà als àmbits professionals on hagi demanat. La nova mesura vol evitar el que va passar l’any passat on hi havia alumnes que es graduaven amb l’ESO i van tenir problemes per aconseguir una plaça de cicle mitjà d’FP donat que hi havia moltes sol·licituds, entre aquestes d’alumnes que procedien d’altres vies.

Cambray ha manifestat que “amb la modificació del procediment de preinscripció iniciem el camí per complir amb un dels principis inspiradors de la LEC (Llei Catalana d’Educació) per donar caràcter universal als estudis de grau mitjà per als alumnes que provenen de 4t. d’ESO. És a dir, evitem l’abandonament escolar fent que hagi continuat a la trajectòria acadèmica”. Quant a l’oferta, hi haurà 276 nous grups, el que suposa un increment notable perquè és l’equiparable als darrers 5 anys junts. En cicles es reforcen els àmbits en economia digital, economia verda i atenció a les persones, que són els tres pilars que prioritza Europa.També es potencia l’estudi de llengües estrangeres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’alumnat de 4t. d’ESO tindrà preferència per estudiar FP
To Top