Publicitat
Terrassa

Premi de Mèxic al programa Cultura a Districtes

Reconeixement a crear un model d’activitats descentralitzades al territori

El programa proposa activitats diverses als barris i districtes

El programa Cultura a Districtes impulsat pel servei de Promoció i Difusió Cultural de l’Ajuntament de Terrassa ha rebut el reconeixement de ‘bona pràctica’ en la cinquena edició del Premi Internacional Ciutats i Governs Locals Units – Ciudad de México – Cultura 21. El projecte cultural va ser preseleccionat entre més d’un centenar de ciutats d’arreu del món i, finalment, el jurat ha valorat molt positivament aquesta iniciativa cultural presentant-la com un clar model de programa que té com a objectiu principal vetllar pels drets culturals de la ciutadania. Per aquest motiu, el jurat d’aquest guardó ha sol·licitat que el programa Cultura a Districtes  s’inclogui com a exemple i model de bona pràctica a la pàgina web de CGLU – Culture21:

El Premi Internacional Ciutats i Governs Locals Units – Ciudad de México és un guardó impulsat per la xarxa CGLU (Ciutats i Governs Locals Units), de la que Terrassa en forma part, i la ciutat de Mèxic, que té com a principal objectiu reconèixer ciutats i personalitats que hagin destacat significativament en àmbits com els valors de la cultura, la participació ciutadana així com per la seva contribució a l’emergència de la cultura com a pilar del desenvolupament sostenible.

La iniciativa

El programa Cultura a Districtes va néixer l’any 2006 impulsat pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa amb la voluntat de descentralitzar l’oferta cultural existent a la ciutat i apropar-la a la totalitat del territori, facilitant així l’accés de la ciutadania i apostant per la participació i la implicació de la societat civil en l’elaboració i implementació d’una programació cultural de proximitat.

Al llarg de l’any, el programa impulsa cicles com Jazz a prop, Escenes Locals, Cicle Gaudí de cinema, Sons Clàssics, Sons del Temps, Terrassa Vibra o Fem Estiu!, entre d’altres. El projecte vol garantir els drets culturals de la ciutadania facilitant el seu accés a l’oferta cultural i dotant els barris d’un signe d’identitat propi mitjançant la seva vinculació a l’acció cultural, entenent la cultura com a un element d’integració i de cohesió social.

Per a la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, “la cultura a Terrassa és viva, diversa, segura, inclusiva i plural. I seguim treballant per acostar-la i fer-la accessible a tothom, aplicant un segell propi i de cultura compromesa com el GAS (Gèneres, Accessibilitat i Sostenibilitat). Un segell que marca els projectes culturals impulsats a Terrassa per garantir aspectes com l’accessibilitat de tothom a l’oferta cultural, unes propostes culturals sostenibles i la no-discriminació per raons de gènere. Un compromís que ara hem vist reconegut a nivell internacional amb aquest reconeixement”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Premi de Mèxic al programa Cultura a Districtes
To Top