Publicitat
Comarca

La Diputació reconeix la tasca de l’ADF Matadepera

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Matadepera ha estat guardonada amb un dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2019 de la Diputació de Barcelona, que ja porten vint-i-tres edicions, pel seu projecte “Ampliació de les zones d’actuació del Pla de prevenció d’incendis forestals del municipi”. En concret, ha guanyat el “Premi Rossend Montané” al millor projecte de planificació de la gestió per a la prevenció d’incendis forestals, on competia amb d’altres ADF de Burriac, Font-rubí, Quercus, Sant Sadurní d’Anoia i Viver i Serrateix.

Així mateix, el “Premi Jordi Peix” al millor projecte d’informació i sensibilització ha estat per a la Federació d’ADF del Penedès Garraf pel projecte “El bosc i l’Hort de les escoles”. Cadascun dels dos premis està dotat amb onze mil euros.

Els guardons es van lliurar dissabte al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, en un acte que va estar presidit per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, acompanyada de l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Lloca.

En l’acte de lliurament, Marín va felicitar les ADF premiades, recordant el treball que aquestes entitats voluntàries realitzen en la prevenció d’incendis forestals, nascudes després dels grans incendis del juliol de 1994 a les comarques de la Catalunya Central. “Des d’aleshores -va recordar Marín- hem fet un gran salt endavant en la prevenció dels incendis forestals i hem reduït significativament tant el ris d’incendis com la superfície cremada. En aquest sentit, podem, podeu, estar ben satisfets per la part que us toca d’aquest èxit”.

Marín també va ressaltar que “el territori de Barcelona és emblemàtic del futur que es dibuixa davant el canvi climàtic: tenim una regió metropolitana densament urbanitzada, molt poblada i amb un fort lideratge econòmic, al costat d’un extens territori forestal de gran valor paisatgístic i que actua com a pulmó natural”. “Créixer de manera sostenible -va continuar-, sense causar danys ecològics irreparables, és la filosofia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible assenyalats per Nacions Unides per a 2030 i que són la divisa del nou mandat de la Diputació de Barcelona”.

L’ADF de Matadepera va haver de competir amb cinc projectes més per emportar-se el “Premi Rossend Montané” de la Diputació de Barcelona al millor projecte de planificació de la gestió per a la prevenció d’incendis forestals.

Candidatures
Aquestes cinc candidatures eren el “Projecte de manteniment de rieres i franges d’autoprotecció a Cabrera de Mar i Cabrils 1996-2019”, presentat per l’ADF Burriac; el “Pla d’acció contra els grans incendis forestals”, de l’ADF Font-rubí; “Ajuda a prevenir i minimitzar un gran incendi forestal”, presentat per l’ADF Quercus dels municipis d’Oló, Avinyó, l’Estany i Sant Feliu Sasserra; “Aplicació per a telèfons mòbils (App) per a la gestió de recursos materials i voluntaris”, impulsat per l’ADF Sant Sadurní d’Anoia; i “Videoinstal·lació per a la prevenció d’incendis forestals”, a càrrec de l’ADF Viver i Serrateix.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top