Publicitat
Comarca

Les obres d’emergència pels aiguats de 2018 han costat al Consistori més d’un milió

Un total d’1,3 milions d’euros li ha costat a l’Ajuntament de Viladecavalls les obres d’emergència que va haver de dur a terme per fer front als múltiples desperfectes provocats pels aiguats de novembre de 2018. La xifra es va donar a conèixer en un ple municipal celebrat dijous, on es va aprovar per unanimitat una partida amb romanent de tresoreria per sufragar aquestes despeses.

Dels 1,3 milions d’euros que va haver de desemborsar el Consistori, només ha rebut 283 euros en finançament per subvenció de la Generalitat, per la qual cosa ha d’assumir la resta de la factura provocada pels aiguats.

El que va aprova el ple va ser una modificació del pressupost d’enguany pel canvi de finançament de les inversions de les obres d’emergència. Això vol dir que el Consistori passa a pagar la part que no ha rebut de la Generalitat via ajudes, i per fer-ho ha incrementat en un milió d’euros la partida “Romanent per a despeses generals”.

Economia sanejada
Fonts municipals van explicar ahir que aquesta actuació s’ha pogut tirar endavant gràcies al fet que l’any 2018 es va tancar amb un romanent de tresoreria del voltant de 2,5 milions d’euros. “Si hem pogut fer front a aquestes obres d’emergència, és perquè l’Ajuntament té una economia sanejada”, van ressaltar ahir les mateixes fonts.

Les fortes pluges del 15 de novembre de 2018 van provocar més d’un centenar d’incidències arreu del municipi, amb l’esfondrat del mur perimetral de l’Escola Rosella i del mur del camp de futbol de la zona esportiva del nucli urbà, a més d’un esvoranc al carrer de Joan XXIII i greus desperfectes a diferents carreteres del municipi, entre d’altres moltes incidències.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top