Publicitat
Comarca

Mercavallès dona 8 mil quilos d’aliments

El mercat ha entregat el menjar no comercialitzable als rebostos socials

Punt de recollida de fruita i verdura a Mercavallès

L’aprofitament dels aliments que sobren de les parades del mercat comarcal Mercavallès agafa embranzida. Des de l’obertura de la iniciativa Mercat Circular el mes de juny, s’han pogut aprofitar 8.125 quilos de menjar que s’han repartit a rebostos i bancs d’aliments d’entitats socials de la comarca. S’ha evitat així una gran dosi de malbaratament alimentari de les parades i s’ha contribuït a l’atenció dels col·lectius més vulnerables.

El Mercat Circular vol fomentar l’aprofitament de les fruites i verdures del mercat Mercavallès que són mengívoles però no comercialitzables, per tal de proveir aliments frescos i de qualitat a persones que necessiten suport alimentari a la comarca. El projecte està previst al Pla de Reconstrucció de la Covid-19, aprovat pel Consell d’Alcaldies i al Pla d’Actuació Comarcal 2021-2023.

Per recollir la fruita i la verdura a Mercavallès, es compta amb un espai situat al nord de l’equipament. Allà un equip recull els aliments i fa el triatge per detectar els que són mengívols dels que no. Els primers mesos de funcionament s’ha pogut aprofitar sobretot aliment sec, fruita, verdura i patates.

A banda de la iniciativa Mercat Circular, el Consell Comarcal també impulsa el projecte Recooperem, d’aprofitament alimentari a les escoles. El menjar que abans es llençava serveix ara per distribuir entre famílies i persones en situacions de vulnerabilitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Mercavallès dona 8 mil quilos d’aliments
To Top