Publicitat
Comarca

Nou projecte d’aprofitament alimentari a Mercavallès

El Consell Comarcal ha iniciat el projecte Mercat Circular, per fomentar l’aprofitament de les fruites i verdures del mercat Mercavallès que es poden menjar, però no comerciar per tal de proveir aliments frescos i de qualitat a persones que necessiten suport alimentari a la comarca. Aquesta és una acció més de l’ens comarcal que complementa la tasca que ja es fa des de fa anys amb el projecte Recooperem d’aprofitament alimentari.

El projecte està previst al Pla de Reconstrucció de la Covid-19 aprovat pel Consell d’Alcaldies i al Pla d’Actuació Comarcal 2021-2023 i s’inclou en una línia de treball comarcal per fomentar l’aprofitament alimentari en tots els estaments de la cadena alimentària.

500.000 quilos llançats
Segons l’estudi realitzat al mercat, actualment es llencen uns 500.000 quilos de fruita i verdura l’any. L’objectiu és poder recuperar-ne 208 quilos al dia, el que equival a 34 caixes de 6 quilos. Aquests aliments es distribuiran a través d’entitats socials de la comarca a les famílies vulnerables que ho puguin necessitar.

Per recollir la fruita i la verdura, s’ha habilitat un espai situat al nord de l’equipament. També s’ha fet una campanya d’informació i conscienciació amb els empresaris del mercat i les persones que hi treballen, per tal d’organitzar els circuits. Durant el mes de maig ja s’han produït les primeres donacions de fruita.

Un cop arriben a la parada del Mercat Circular, allà la fruita i la verdura és revisada abans que es posi a disposició de les entitats socials. Segons el Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Mercat Circular aporta valor social a la tasca comercial del mercat comarcal i és un clar exemple d’economia circular i de compromís social.

Publicitat
Nou projecte d’aprofitament alimentari a Mercavallès
To Top