Publicitat
Comarca

Prova pilot per reduir el plàstic al mercat de Rubí

La ciutat participa en un projecte de la Diputació per disminuir el consum de plàstic d’un sol ús als mercats

La Diputació de Barcelona ha escollit Rubí com una de les tres ciutats, juntament amb Manresa i Viladecans, on es desenvoluparà la prova pilot “Mercats Sostenibles. Adeu als plàstics d’un sol ús”, una iniciativa que busca reduir els residus plàstics, en especial els d’un sol ús, mitjançant accions que fomentin la participació ciutadana.

L’objectiu del projecte és impulsar un model de comerç més sostenible i un consum més responsable, en benefici del medi ambient i de la salut de les persones, i que alhora posicioni els mercats municipals com a agents de cohesió social i de sostenibilitat.

Els paradistes que se sumin a la proposta tindran material gràfic de la campanya i regalaran bosses de tela reutilitzables. Els clients disposaran d’un passaport amb deu caselles i sempre que comprin de manera responsable, sense envasos d’un sol ús, el podran segellar. Un cop ple, rebran una bossa de regal.

La iniciativa proposa als clients portar envasos de casa / Sergi Ramos – Diputació de Barcelona

La prova pilot contempla una diagnosi prèvia sobre els envasos que fan servir els paradistes i a posteriori un nou estudi per verificar en quina mesura han canviat els seus hàbits de venda.

A més, el projecte es complementa amb un eix educatiu: alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Torrent dels Alous dedicarà un projecte d’Aprenentatge i Prestació de Serveis (APS) als Mercats Sostenibles. L’alumnat farà una formació específica sobre residus i un treball de camp amb els paradistes per comprovar els resultats de la proposta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top