Publicitat
Salud

Consells per prevenir MALALTIES a l’hivern

Publicitat

Amb les baixes temperatures augmenta la incidència de les malalties respiratòries víriques, com la grip o la bronquitis. Aquestes afectacions poden arribar a complicar-se en el cas dels infants i la gent gran. Però existeixen certes pautes que, si les seguim, contribuiran a prevenir-ne el contagi.

Dur a terme aquesta acció amb freqüència és una forma senzilla i econòmica de desfer-nos dels gèrmens. En aquest objectiu resulten especialment eficaços els sabons antisèptics. També hem de tenir una especial cura a l’hora de fer el gest de tocar-nos la cara, perquè els virus tendeixen a entrar al cos a través de la boca, el nas o els ulls.

També cal seguir una alimentació equilibrada, que inclogui una gran presència de fruites com mandarines, taronges, llimones o mangos, amb un alt contingut en vitamines B i C. Alhora, és una bona idea menjar verdures i hortalisses com tomàquets, pastanagues, espinacs, bròquil o carabassa, que ajudaran a reforçar el nostre sistema immunitari.

Realitzar activitat física per mantenir-nos forts i controlar l’estrès també és important a l’hora de prevenir l’aparició de malalties respiratòries. Simplement agafar l’hàbit de caminar uns 25 minuts al dia (per exemple, anant a peu a la feina) ja ens pot servir com a una manera senzilla de “moure el cos”.

Aquesta ajudarà a prevenir les malalties estacionals que apareixen a l’hivern. La grip n’és la més paradigmàtica. La vacuna antigripal canvia d’un hivern a l’altre, perquè s’adapta a les diferents formes en què es presenta el virus.

La vacunació contra la grip estacional s’adreça especialment a les persones que tenen un risc de complicacions si la pateixen (persones de més de 60 anys, embarassades, infants d’entre 6 mesos i 2 anys nascuts abans de les 32 setmanes de gestació, persones amb malalties cròniques que la grip pot agreujar…).

Els mesos de més fred, seguir certs hàbits ens ajudarà a evitar algunes afeccions causades per virus.

Publicitat
Publicitat
To Top