Publicitat
Salud

Més de 20 anys com a nutricionista i investigadora

Publicitat

A la Rambla de Sabadell, 130 la dietista-nutricionista Margarida Ribó Coll acaba d’obrir una nova consulta privada per promoure la salut des de la nutrició. Abans, la clínica estava situada a la Ronda de Ponent, 13 “però ara estem més ben situats, amb un espai molt acollidor i cèntric”, afirma. La directora del Centre de Nutrició i Dietètica té més de 20 anys d’experiència en aquest camp, com a nutricionista col·legiada, infermera col·legiada i investigadora.

Per la consulta de la Margarida Ribó passen des de persones que s’han fet el propòsit de perdre pes fins a esportistes, persones amb intoleràncies alimentàries, hipertensió, malalties cardiovasculars o també persones que estan seguint un tractament oncològic i necessiten una atenció especial pel que fa a la seva nutrició en aquest moment de la seva vida, descriu.

Cada persona rep una dieta personalitzada “tot i que la base sobre la qual treballem és la Dieta Mediterrània, que té evidència científica i és considerada per la Unesco Patrimoni Immaterial de la Humanitat”, recorda. Prèviament, per conèixer els factors que poden provocar un sobrepès o desequilibris orgànics, l’especialista estudia cada cas en base a un qüestionari molt detallat. El resultat li servirà per elaborar estratègies en funció de l’estil de vida, els gustos i les necessitats de la persona. També li permetrà fixar la durada del tractament i realitzar un seguiment regular.

Per poder esbrinar què causa el sobrepès per a la dietista Margarida Ribó és important tenir en compte aspectes hereditaris, psicològics i emocionals. “Actualment hi ha una infinitat de ‘dietes miracle’ que prometen una pèrdua molt ràpida de pes, sense cap mena d’esforç. Cal que hi posem l’alerta, perquè poden donar lloc a carències en vitamines i minerals i, de retruc, danyar la salut”, adverteix. Per això és bàsic posar-se en mans dels professionals de la salut.

D’altra banda, la nova consulta incorpora un servei de psicologia (la psicòloga Noemí Soto) “per oferir una visió integrativa de la salut”, afegeix.

Publicitat
Publicitat
To Top