Publicitat
Salud

La venda de mascaretes es triplica a les farmàcies per por del coronavirus

L’alerta generada pel coronavirus ha provocat que al gener s’hagi més que triplicat la venda de mascaretes a les farmàcies espanyoles respecte a la de fa un any, fins a superar de llarg les cent mil unitats, encara que la falta de subministraments fa que només estiguin podent atendre el 10% de la demanda.

Segons dades de la consultora del sector salut IQVIA, les vendes de mascaretes a les farmàcies espanyoles s’han incrementat al gener un 252% interanual, fins a arribar a les 111.844 unitats. Tal ha estat l’explosió de demanda de mascaretes a les farmàcies espanyoles que només al gener es va vendre el 32% de totes les venudes durant els dotze últims mesos (346.000 unitats per prop de tres milions d’euros).

La Federació de Distribuïdors Farmacèutics (FEDIFAR) ha detallat a Efe que aquest “inusual” increment ha creat un problema de subministrament de màscares entre les 22.000 farmàcies que hi ha a Espanya, que només estan rebent un 10% de les 100.000 que sol·liciten cada dia a seus distribuïdors. De fet, les peticions de màscares s’han incrementat en un 10.000% durant la primera setmana de febrer respecte a el mateix període de 2019.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top