Publicitat
Esports

Títol històric per a la selecció 

La selecció espanyola femenina sots-21 es va proclamar diumenge campiona d’Europa per primera vegada a la seva història. L’equip dirigit per Jordi Alastrue va derrotar Holanda a la gran final del torneig disputat a València a la tanda de “shoot outs”. El temps reglamentari va finalitzar amb empat a un gol després que la jugadora del CD Terrassa Estel Forte marqués el gol de l’empat a 40 segons del final. La selecció ha comptat amb la participació de set jugadores terrassenques: Clara Pineda, Júlia Strappato, Estel Forte i Laura Bruguera, del CD Terrassa; Clara Pérez, del Júnior de Sant Cugat; i Anna Barba i Clara Badia, de l’Atlètic.

Espanya va arribar a la final del campionat guanyant també els “shoot outs” Alemanya a la semifinal. I va afrontar el partit pel títol decidida a sorprendre un rival del potencial d’Holanda. La selecció va aguantar a la perfecció la bona sortida de les holandeses, dominadores en el primer quart amb algunes oportunitats de gol que va avortar una esplèndida Clara Pérez sota els pals. En el segon quart, Espanya va equilibrar l’escenari de joc i fins i tot va avisar en una rematada de Laura Barrios que es va perdre per sobre de la porteria d’Holanda.

Marcador en contra
Però les dificultats van augmentar quan en el minut 25 es va produir el 0 a 1. Danique Van der Veerdonk va materialitzar un penal córner per marcar el primer gol de l’encontre. Amb aquest marcador contrari es va arribar al descans de la final.

No es van veure grans oportunitats de gol en el tercer període, molt equilibrat en tots els sentits. Fins que en el quart, la selecció espanyola va assumir més riscos per intentar aconseguir l’empat. Es van generar un parell d’oportunitats de gol, fins que a 40 segons del final va arribar el penal córner que seria decisiu. Estel Forte va estar molt atenta al rebuig del llançament i va enviar la bola al fons de la porteria de les holandeses, el que obligava al llançament de “shoot outs” per decidir el campió continental.

Laura Barrios, Flor Teves i Coti Teves van marcar per part espanyola, mentre que la portera terrassenca Clara Pérez sota pals tornava a ser decisiva igual que ja ho havia estat a les semifinals. La seva darrera intervenció va desfermar l’eufòria entre les components d’una selecció que ha passat a la història i que ha sabut afrontar els moments més complicats del campionat amb una solidesa envejable que els ha proporcionat la medalla d’or.

Strappato, millor jugadora
La jugadora del CD Terrassa Júlia Strappato va rebre el premi a la millor jugadora del campionat, premiant d’aquesta forma un magnífic torneig. “És al·lucinant perquè hem fet història”, va dir només acabar el partit. “No ens ho creiem. Però teníem un pla, l’hem aplicat i ens ha sortit molt bé. Holanda és un gran equip i hem intentat arribar al darrer quart amb opcions. Hem pressionat al final i ha arribat el gol de penal.”

Strappato va afegir que aquest títol continental compensa altres decepcions anteriors. “Sabíem que aquesta generació tenia molt talent, però no havíem arribat abans a les semifinals, Aquesta és la recompensa a aquesta feina. No tinc paraules per expressar el meu sentiment, esperem que en el futur arribin més èxits”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top