Publicitat
Esports

Córrer per acabar l’any

El que va començar com una cursa d’un grup d’amics que acomiadaven l’any corrent pels carrers de Terrassa per protestar contra unes Sant Silvestre cada vegada més lucratives s’ha acabat consolidant en una prova que aplega centenars i centenars de participants cada 31 de desembre. Demà a les sis de la tarda es posarà en marxa des de la plaça de Can Roca l’onzena edició de la Runneada de Cap d’Any, una proposta lúdica i esportiva promoguda per l’Associació de Veïns de Poble Nou – Zona Esportiva i el Nenazas Running Club.

La prova terrassenca es desenvoluparà aquesta tarda sobre una distància de poc més de sis quilòmetres i no té cap mena d’ànim competitiu. Es corre en grup i a un ritme neutralitzar i molt assumible, que no passa dels 7 minuts per quilòmetre. S’hi veuran atletes de totes les edats i condicions. També molta gent disfressada que desafiarà el fred d’aquestes dates, que per demà es preveu força benigne.

Foto a la Plaça Vella
La sortida i l’arribada de la prova estaran ubicades a la plaça de Can Roca. Es faran tres aturades durant tot el recorregut: al final del carrer Salmerón, a la Plaça Vella i a la confluència de les avingudes de Josep Tarradellas i de l’Abat Marcet. La segona d’aquestes aturades per reagrupar el pilot, la de la Plaça Vella, serà d’uns cinc minuts i servirà per fer la tradicional fotografia de família de tots els corredors, que entraran a plaça pel carrer de la Font Vella i l’abandonaran pel carrer Major en direcció a la Rambla. Refaran el camí en sentit ascendent fins a arribar al lloc de la sortida, una plaça de Can Roca on tots junts s’acomiadaran de l’any amb begudes, torrons i neules. Després, cadascun d’ells se n’anirà a la dutxa per preparar com cal el sopar de la Nit de Cap d’Any.

El responsable de l’organització, Emilio Sánchez, membre del Nenazas Running Club, preveu una participació de rècord, segurament superior als 800 participants de l’edició de l’any passat, que va ser la desena i la que ha comptat amb més participants fins ara. "Enguany preveiem una participació més elevada. Ja hem arribat al límit dels 700 inscrits, que són els que podran córrer amb dorsal, però hi haurà molta gent que s’afegirà a última hora", assegura.

Tots aquells que disposin de dorsal (completament gratuït) podran accedir als regals que atorga l’organització: una samarreta i un lot de productes naturals Dietbox. Sánchez, que recorda que la prova està absolutament oberta a tothom, recorda: "Limitem els dorsals pel tema dels regals, però tothom que vulgui pot venir a córrer encara que no tingui dorsal".

Un club amb disset anys
El Nenazas Runnig Club, que coorganitza la Runneada juntament amb la Sosi, l’Associació de Veïns de Poble Nou – Zona Esportiva, és un club atlètic que va néixer de manera més o menys informal ara fa disset anys. Durant la setmana s’entrenen en grup i cada 31 de desembre omplen els carrers i les avingudes de la ciutat per acomiadar l’any fent allò que més els agrada: corrent. Avui ho tornaran a fer.

Les dades

Hora de sortida: Avui a les 18 hores, a la plaça de Can Roca.

Hora d’arribada: Avui a les 18.40 hores, a la plaça de Can Roca.

Recorregut: Plaça de Can Roca, avinguda de l’Abat Marcet, Plaça de l’Aigua, avinguda Jaume I, Salmerón, avinguda Jacquard, plaça del Doctor Robert, Plaça Vella, Majó, Unió, Raval de Montserrat, Rambla d’Ègara, avinguda Josep Tarradellas, avinguda de l’Abat Marcet, Jocs Olímpics i Plaça de Can Roca.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top