Publicitat
Esports

Els números quadren

El Terrassa FC ha arribat a la xifra de 47 punts en 23 partits disputats. Una trajectòria envejable que el situa en el camí correcte per guanyar-se una plaça en el "play off" d’ascens. A la Tercera Divisió s’entén que una xifra que garanteix acabar entre els quatre primers se situaria entre els 64 i els 67 punts. Tenint en compte que manquen quinze partits fins al final del campionat, el conjunt de Xevi Molist sembla tenir molt a prop la possibilitat d’arribar als números necessaris. Li mancarien, en l’escenari menys exigent, 17 punts en quinze jornades. Si es té en compte que en un d’aquests partits ja suma els tres punts (amb el retirat Reus), el propòsit està a l’abast.

El camí, a més, sembla més assequible observant un calendari que contempla vuit partits al Camp Olímpic, on l’equip ha mostrat, fins ara, una gran fiabilitat. En onze jornades, el Terrassa ha sumat 30 punts de 33 possibles.

Analitzant les dinou temporades d’aquest segle XXI al grup cinquè de la Tercera Divisió, cal destacar que en vuit oportunitats el quart classificat ha finalitzat la Lliga amb 64 o menys punts. L’any de major puntuació va ser el passat, encara que cal recordar que el campionat va tenir dues jornades més. Es va jugar la promoció amb 75 punts. Només en una ocasió s’ha fet el "play off" amb menys de 60 punts, en la temporada 14-15 en què el quart, el Figueres, ho va fer amb 59 punts. En la major part de la resta de temporades, una xifra que oscil·laria entre els 65 i els 68 punts resultaria suficient per estar entre els quatre millors. En tot cas, xifres que semblen a l’abast de l’actual trajectòria del Terrassa.

El títol
La bona marxa dels egarencs i la seva proximitat al primer objectiu de la temporada (cal no oblidar que la diferència en relació amb el cinquè classificat és de set punts), el títol es converteix en una opció real. Empatat a punts amb el líder, l’Hospitalet, el Terrassa mira al futur amb la confiança del seu bon moment esportiu i un calendari que mostra menys dificultats que en aquest inici d’any. Després de rebre aquest diumenge el Vilassar al Camp Olímpic, els egarencs començaran un tram de temporada, sobre el paper, menys complicat.

Dels catorze partits que ha de jugar el Terrassa, vuit són a casa i sis a fora. Amb la gran eficàcia demostrada com a locals, les perspectives no poden ser millors. Dels vuit equips que han de visitar l’estadi egarenc, només dos són rivals directes: Pobla de Mafumet i Sant Andreu. De la resta, només dos estan per sobre de la desena plaça: Vilassar (vuitè) i Manresa (novè). Els altres equips es troben a la segona meitat de la classificació: Cerdanyola (14), Santfeliuenc (15), Castelldefels (11) i Peralada (10). Fora, el partit de major dificultat és la visita a l’Hospitalet en la penúltima jornada. La resta de rivals lluiten en la zona baixa: Figueres (13), Sants (19), Igualada (18), Horta (12) i San Cristóbal (17).

Comparant el calendari del Terrassa amb el de l’Hospitalet, hi ha moltes coincidències en els rivals d’uns i altres. Però hi ha una notable diferència en el calendari de les darreres jornades, on l’Hospitalet haurà de fer front a partits de molta exigència. Començarà aquest tram amb dues sortides seguides a Vilafranca i Sant Andreu en les jornades 33 i 34. Després rebrà el Banyoles per visitar el camp de l’Europa, jugar a casa contra el Terrassa i concloure a Granollers.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top