Publicitat
Esports

La gran nit de l’esport egarenc 

Ha arribat el gran dia per a l’esport terrassenc. Les 650 localitats del Teatre Principal s’ompliran avui a partir de tres quarts de set del vespre per assistir a la Nit de l’Esportista de Terrassa, on es premiaran els catorze millors jugadors, tècnics, directius, clubs i patrocinadors de l’any 2019. Un total de 73 candidatures opten als 14 guardons que es lliuraran en el transcurs d’un acte que estarà presentat per la periodista Coral Andrés i que comptarà amb l’actuació de l’humorista gallec David Amor, que va ser, per cert, jugador professional d’handbol. Aquesta quaranta-cinquena edició de la Nit de l’Esportista l’organitzen Diari de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa.

Es reconeixeran els èxits i la dedicació de moltíssimes persones, però el moment més especial de la nit serà quan l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, lliuri el trofeu Lluís Francino i Riera al Millor Esportista de l’Any 2019. El jurat d’enguany l’integren Anna Cos, Marta Prat, Esther Termens, Òscar Pericas, Joan Gutiérrez, Josep Cadalso i Jordi Guillem. En un any amb gestes especialment remarcables, han hagut d’escollir els millors en cadascuna de les categories.

Tres jugadors de hockey
Pel que fa al premi gran de la nit, el de Millor Esportista, hi ha una desena d’aspirants amb brillantíssim palmarès: cinc noies i cinc nois. El hockey té tres representants. Es tracta del porter del Club Egara i de la selecció espanyola Quico Cortès, que va ser un dels grans artífex del títol de Lliga aconseguit la temporada passada pel conjunt del Pla del Bon Aire, així com de la medalla de plata que va aconseguir penjar-se la selecció espanyola masculina a l’Europeu disputat a Anvers. Per segon any consecutiu ha estat escollit entre els cinc millors porters del món. Una altra peça important d’aquesta selecció que es va penjar la plata és el defensa de l’Atlètic Terrassa Sergi Enrique, que a banda de la plata es va convertir l’any passat amb el jugador que més vegades ha vestit en tota la història la samarreta de la selecció espanyola, amb un total de 314 internacionalitats.

En l’apartat femení, Georgina Oliva va signar un gran any, segellat amb la medalla de bronze aconseguida amb la selecció espanyola a l’Europeu d’Anvers, una competició de la qual la terrassenca va ser designada la millor jugadora.

Continuant amb els esports d’equip, el futbol té també dos finalistes en aquesta edició: la jugadora del FC Barcelona Vicky Losada, que s’ha proclamat subcampiona de la Champions i ha disputat el Mundial amb la selecció espanyola, i el futbolista del Leipzig Dani Olmo, que va ser campió d’Europa sub-21, va guanyar la Lliga croata amb el Dinamo Zagreb i va debutar amb la selecció absoluta. El waterpolo presenta també dos finalistes. Álvaro Granados aspira al guardó per haver guanyar Lliga i Copa amb el Barceloneta i haver estat subcampió mundial amb Espanya, mentre que Paula Leitón ha estat campiona d’Europa, de Lliga i de Copa amb el Sabadell i subcampiona mundial amb Espanya. La llista de finalistes la completen la nadadora Sarai Gascón, que va tornar amb tres medalles del Mundial de natació adaptada, la corredora Ragna Debats, subcampiona del Món i guanyadora del Marató des Sables, així com el campió del Món de tennis platja, Gerard Rodríguez.

Deu dels últims dinou premiats (també els cinc últims) han estat dones i tres d’elles (Debats, Leitón i Gascón) ja han guanyat el premi. Es distingirà també aquest vespre la millor entitat, equip, entrenador i dirigent, entre d’altres categories. De fet, però, tots han guanyat ja.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top