Publicitat
Esports

La competició no s’aturarà

Quan tothom s’esperava que les dues màximes competicions espanyoles de waterpolo, les lligues de Divisió d’Honor masculina i femenina, s’aturessin durant algunes setmanes a conseqüència de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19, va passar just el contrari. La decisió es va prendre ahir al vespre en el marc d’una reunió telemàtica de més de dues hores en la qual van prendre part el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, el comitè tècnic de waterpolo i els diferents clubs implicats.

Va ser una trobada tensa i renyida, en el transcurs de la qual es van valorar les diferents alternatives que hi havia sobre la taula. Les darreres mesures dictades pel Govern de la Generalitat obliguen a tancar totes les instal·lacions esportives. El pes del waterpolo català en la competició espanyola és enorme. Molts equips catalans, com el CN Terrassa, van votar per aturar la competició, però va acabar guanyant el “sí” a seguir competint per un marge molt ajustat. La decisió final es va veure aval·lada per clubs tan potents com el CN Atlètic Barceloneta o el CN Barcelona.

Si la competició de l’exercici 2019-2020 es va interrompre al mes de març coincidint amb l’Estat d’Alarma, a la d’enguany s’han jugat de moment només dues jornades. La majoria d’equips catalans i l’EW Zaragoza, que va canviar el sentit del seu vot en saber per WhatsApp que li acabaven de tancar la piscina, no poden entrenar-se, ja que tenen les instal·lacions tancades.

El CN Terrassa ha explicat ja que es veurà obligat a ajornar tots els partits que havia de disputar com a local. És el cas del partit de la tercera jornada de la lliga femenina, que havia d’enfrontar dissabte el CN Terrassa amb el CN Sant Andreu, un dels equips que apostava per jugar tot i tenir la piscina tancada. Pel que fa al conjunt masculí, no jugarà dissabte a les dotze a la piscina del CE Mediterrani, un dels equips que va donar suport al “no”. Jordi Martín, president del CN Terrassa, pensa que és un error seguir jugant. “El millor hauria estat aturar la lliga dues o tres setmanes”, diu.

Els esportistes fan pinya
En una situació de tanta incertesa per al club, els entrenadors i els jugadors del CN Terrassa donen tot el suport a l’entitat i al seu president. L’entrenador del conjunt masculí, Dídac Cobacho, acata la decisió de continuar jugant. Però assenyala. “Tots voldríem jugar, però entenem perfectament la posició del club. I els jugadors també. El nostre principal patrocinador són els socis”.

Els waterpolistes no poden entrenar-se amb normalitat i Cobacho entén que no serà fàcil afrontar la fase prèvia de la Champions. “No arribem en les millors condicions, però hi anem amb tota la il·lusió”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top