Publicitat
Esports

Guedes trenca el somni del Terrassa 

.La Copa del Rei té màgia. I propicia vetllades extraordinàries com la que ahir va estar a punt de viure el Terrassa FC davant el Valencia. Els egarencs van caure a la pròrroga per 2 a 4, després de fregar la victòria contra el vigent campió del torneig. L’equip de Xevi Molist guanyava 2 a 0 a vuit minuts del final, però dos gols del rival en el tram final, un de penal, van donar pas a una pròrroga en què els terrassistes van acusar el cop moral encaixat i l’expulsió de Lucas Viña.

El nou format d’eliminatòries a partit únic obre el ventall de les il·lusions als equips petits, desacostumats a esdeveniments d’aquesta transcendència en els quals el focus mediàtic es fixa en futbolistes i entitats de poca presència pública. Ahir, el Terrassa va viure un d’aquests episodis, quasi de conte de la ventafocs, lluny d’altres èpoques en què la Segona Divisió el convidava a festes d’etiqueta i corbata. I durant molts minuts va construir un relat il·lusionant, arraconant un rival de Primera Divisió que va recórrer als seus cracks per resoldre la situació. Però la jornada màgica no va ser rodona, penalitzat el Terrassa quan ja somniava amb la gesta.

El Terrassa FC va completar una primera part magnífica en tots els conceptes que va interpretar sobre el terreny de joc. Molist va presentar l’equip de gala i el dibuix habitual, atrevit en la interpretació del partit i sense pors injustificades per la diferència de categoria davant d’un València ple de suplents i futbolistes del filial. I en base a aquesta aposta va ser molt més protagonista del que era previsible. Ja al minut 5, Jaume Pascual va fer intervenir el porter debutant Cristian Rivero. I en el 8 el davanter mallorquí del Terrassa va trencar els pronòstics marcant un esperançador 1 a 0. L’acció del gol va néixer en una excepcional passada d’Àlex Fernández a Adri Lledó, que va assistir a Jaume Pascual en l’1 a 0.

El gol no va canviar el guió inicial. I el Terrassa va acumular possessió de pilota i millors accions d’atac que el seu rival, tímid i tremolós. Jaume va rematar ajustat al pal a la sortida d’un córner i va llençar una falta per sobre de la porteria valencianista. El València va contestar en un xut de Sobrino i en una centrada-xut del mateix Sobrino que va tocar la part superior del travesser. Els egarencs no es van conformar i van tornar a posar en perill Rivero en una acció en la qual Mangala es va anticipar per evitar la rematada d’Arranz i en una contra que Josu va finalitzar amb un xut per sobre.

Canvi de dinàmica
La dinàmica va canviar al darrer quart d’hora, amb un Valencia més encertat en la pressió i amb major capacitat ofensiva. La millor ocasió en el tram final va ser del Terrassa. A un minut del descans, Josu va rematar en bona posició un llançament de falta i Rivero va impedir el 2 a 0 amb una aturada excepcional.

La segona part no va poder començar millor. Al minut 49, Àlex Fernández va fer el 2 a 0 en una falta des de fora de l’àrea de forma espectacular. I tres minuts més tard, Molina era expulsat per doble amonestació. Al descans, el Valencia va fer entrar dos pesos pesants: Guedes i Carlos Soler.

Amb un escenari tan favorable, el Terrassa va entregar la pilota al Valencia. Els visitants van tenir ocasions: dos xuts de Vallejo aturats per Ortega; una rematada de Blanco amb aparició també d’Ortega. I finalment un penal d’Akito a Manu Vallejo que Carlos Soler va transformar en el 2 a 1 en el minut 82.

Amb menys oxigen i el Valencia ressuscitat, el Terrassa va defallir. Àlex Fernández va tenir dues oportunitats per sentenciar. Però a dos minuts del final l’àrbitre va expulsar Lucas Viña de forma discutible i poc després Musah va fer el 2 a 2 en un córner. A la pròrroga, Guedes va ser l’element desequilibrant. El portuguès va fer dos que van sentenciar el partit i van penalitzar un Terrassa que no va resistir més.

Terrassa FC, 2

Ortega, Salva, Castillo, Pelegrín, Lucas Viña, Àlex Fernández, Adri Lledó, Josu, Jaume Pascual, Arranz i Kilian. Akito ha substituït Jaume Pascual en el minut 46; Mico, Adri Lledó en el 60; Albert López, Kilian en el 72; Galeano i Akis, Arranz i Josu en el 78; Marc Muñoz, Akito en el 90.

Valencia CF, 4

Cristian Rivero, Correia, Molina, Mangala, Jesús Vázquez, Jason, Esquerdo, Koba Lein, Cheryshev, Sobrino, Manu Vallejo. Blanco i Racic van substituir Jason i Koba Lein en el minut 54; Guedes, Cherysev i Carlos Soler, Esquerdo en 70: Musah, Vázquez en el 85.

Àrbitre. Guillermo Cuadra Fernández. Va amonestar Adri Lledó, Jason i Paulista. Va expulsar Molina en el minut 52 per doble amonestació i a Lucas Viña al 88 amb vermella

Gols. 1-0, minut 8, Jaume Pascual; 2-0, minut 49, Àlex Fernández; 2-1, minut 82, Carlos Soler de penal; 2-2, minut 90, Musah; 2-3, minut 102, Guedes; 2-4, minut 107, Guedes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top