Publicitat
Esports

Lliga escolar de hockey a Terrassa el pròxim curs

Publicitat

Alumnes de l’escola Joaquima de Vedruna participant en una activitat de promoció del hockey al camp de futbol de Sant Llorenç

Fer arribar el hockey a tots els sectors de la ciutat ha estat un dels propòsits marcats en el full de ruta de “Hockey al pati”, un programa de foment d’aquest esport en els centres escolars de la ciutat que s’ha desenvolupat aquest curs. La bona resposta obtinguda en aquest primer any de la iniciativa ha donat pas al projecte d’articular una lliga escolar a partir del pròxim exercici. La idea la promouen de forma conjunta el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, l’Ajuntament i la Federació Catalana de Hockey.

“Ens trobem davant una gran oportunitat per fer arribar el hockey a les escoles i contribuir a fer-ho més popular a la ciutat”, va dir el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, en la presentació de les línies mestres d’aquesta col·laboració. “Cal despertar l’interès per un dels esports que identifica la nostra ciutat. Que Terrassa aculli el Mundial femení és una gran oportunitat.”

Amb 35 centres participants a “Hockey al pati”, la base sembla prou àmplia per fer aquest pas endavant. El programa de promoció del hockey als centres escolars s’estendrà a altres consells esportius de Catalunya que han mostrat un interès a adoptar-lo.

Aprofundir en el programa
Malgrat que el Consell Esportiu ja comptava amb programes de promoció del hockey des de 2003 (en el curs 20-21 més de 1.100 escolars de 16 centres han participat en ells), la iniciativa d’aquest darrer curs ha significat un acostament a un major nombre de centres. “Teníem la necessitat d’apropar el hockey a les escoles que fins ara no participaven en els programes que es feien a l’estadi Martí Colomer. I per això hem portat el hockey als patis, adaptant les regles de l’esport a les característiques dels centres”, explica el secretari tècnic del Consell, Xavi Dobón. “La resposta ha estat fantàstica.I no descartem que pugui existir una lliga escolar amb diferents consells de Catalunya.”

Xavi Adell, president de la Federació Catalana de Hockey, considera fonamental la tasca de “popularitzar el hockey” en el territori català. “El model de “Hockey al pati” ha estat molt enriquidor. Ara es tracta que no sigui flor d’estiu i donar-li continuïtat amb les lligues escolars. El Mundial femení ha de deixar un llegat a Terrassa, que vagi més enllà de les instal·lacions.”
Els promotors de la lliga escolar consideren que amb la presència de tres o quatre equips es podria posar en marxa la nova competició.

Publicitat
To Top