Publicitat
Esports

Una Cursa Popular de Festa Major virtual

La prova se celebra enguany en format virtual. Els participants tenen diferents alternatives de circuits a fer

Un grup de corredors del club I Run With Leiva van fer la Cursa Popular en la zona de Can Roca aquest dijous / Alberto Tallón

L’atletisme popular fa mesos que està confinat en formats virtuals i alternatius a causa de la pandèmia. El calendari es comença a obrir en algunes propostes, però la Cursa Popular de Festa Major torna al programa d’activitats amb el matís d’una presencialitat digital. La prova esportiva amb més poder de convocatòria de la festa egarenca s’està celebrant al llarg de tota la setmana de forma virtual, amb un caràcter participatiu i no competitiu, sense l’índex de participació d’edicions passades i sobre dues distàncies a escollir: 5 i 1 quilòmetres. L’organització, que correspon al Consell Esportiu, proposa als participants diferents circuits en diverses zones de la ciutat que els inscrits poden seguir mitjançant una aplicació que controla el temps realitzat. També es pot fer la cursa de forma lliure quant al circuit, respectant les distàncies del programa.

Un grup d’atletes del club egarenc I Run With Leiva, va fer aquest dijous la Cursa Popular en el circuit proposat a la zona nord de la ciutat, als voltants de la zona olímpica i Can Roca. Juan Carlos Andrade, Albert Oliván, José Carlos Bermejo, Manolo Navas, Jaume Florensa, Roy Doornbos, Xavi Rico, Laura Salvans i Jaume Colom es van reunir amb el propòsit de mantenir la seva fidelitat a una prova emblemàtica pels corredors locals. “Fa quaranta anys que participo en la Cursa. I no me la volia perdre malgrat la situació actual”, explica Xavi Rico, el més ràpid del grup en cobrir la distància. “M’ha agradat molt el circuit que hem fet. Fins i tot més que el que es fa habitualment.”

Una cursa diferent
Poc després d’ell arriba al punt final del trajecte Manolo Navas: 21’15” marca el cronòmetre. “És com fer un entrenament. Té poc al·licient, però no volíem faltar.” Tots ells participen quasi cada any a la Cursa Popular i córrer a la ciutat és el principal motiu que els porta a ser part de la convocatòria. “No penso córrer fins que no sigui de forma presencial. Però la cursa de Terrassa és diferent”, diu Navas. “Penso que s’hagués pogut fer la prova en el format habitual, amb totes les mesures necessàries”, explica Albert Oliván que en aquests mesos només ha pres part en la Cursa dels Nassos.

Durant el trajecte, el tràfic es converteix en el principal problema a evitar. Alguns tenen petites dificultats per seguir el trajecte proposat. D’altres, com Roy Doornbos, no poden acabar la distància per una lesió. El sistema de participació els planteja certs dubtes que resolen a l’hora de seguir el protocol informàtic.

“Estàs sol, sense l’escalf de la gent. És com anar a entrenar. Com jugar a futbol sense equip”, explica Jaume Florensa. Troben a faltar l’escalf de la gent, els aplaudiments en el tram final de la Rambla d’Egara, la normalitat en definitiva. Però no han volgut deixar de córrer per Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Una Cursa Popular de Festa Major virtual
To Top