Publicitat
Esports

Espanya jugarà a semifinals amb els Estats Units

El terrassenc Jordi Ruiz va ser el màxim anotador del matx amb 24 punts

Jordi Ruiz, màxim anotador del matx amb 24 punts, lluitant amb un jugador alemany / PARALIMPICOS.ES

Espanya, amb l’egarenc Jordi Ruiz, disputarà divendres a les 11.15, hora catalana, la primera semifinal davant dels Estats Units. Serà la reedició de la final dels Jocs de Rio de Janieo. A les 13.45 hores, el Japó i la Gran Bretanya disputaran la segona semifinal. Diumenge a les 3 de la matinada es jugarà el duel pel bronze i a les 5.30 hores la gran final.

La selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes es va classificar dimecres per a les semifinals del torneig paralímpic de Tòquio 2020. Els homes d‘Óscar Trigo han dominat el partit en tot moment, per bé que els alemanys no l’han donat mai per perdut i han disposat fins i tot d’una darrera possessió per forçar la pròrroga. S’han imposat per 71 a 68. El primer quart s’ha tancat amb un 21 a 19 fruit d’un intercanvi de cistelles. Espanya ha augmentat l’avantatge abans del descans amb un 19 a 15 que ha dut el matx al seu equador amb un 40 a 34 que ho deixava encara tot obert.

L’equilibri s’ha mantingut al tercer període (14-14) i en el quart Espanya s’ha trobat còmode, per bé que els alemanys han intentat apropar-se. Espanya, però, ha obert escletxa als minuts finals, tot i que els alemanys han intentat aturar els espanyols a base de personals. Als darrers segons s’han situat a només tres punts (71-68) i han disposat d’una darrera possessió per forçar la pròrroga a través d’un triple que no ha acabat entrant.

Partidàs de Jordi Ruiz

L’aler terrassenc Jordi Ruiz ha signat en aquest duel de quarts de final el seu millor partit de tot erl campionat. Ha estat el màxim anotador del partit amb 24 punts. Ha estat el partit en el qual més minuts ha estat en pista, concretament 30 minuts i 12 segons. Ha signat un percentatge de 9 de 16 (56%) en els tirs de camp. Ha anotat 7 dels 11 llançaments de dos que ha intentat (64%), amb un 2 de 5 en triples (40%) i un 4 de 6 en tirs lliures (67%). Ha agafat tres rebots, tots en defensa, ha donat dues assistències i ha comès només dues faltes personals.

En el primer compromís de quarts de final, els Estats Units han eliminat Turquia per 7 punts de diferència (52-45).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top