Publicitat
Esports

L’esport escolar vol recuperar la seva activitat

Publicitat

El hockey al pati és una de les novetats del curs escolar esportiu

Recuperar la normalitat en l’activitat i en el nombre de practicants és el propòsit del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa en el programa d’esport escolar que es posa en marxa aquest mes. Després de dos cursos seriosament penalitzats per la pandèmia, el Consell posarà en marxa aquest curs les propostes que formaven el seu programa abans de la suspensió de quasi tota la seva activitat. “La pandèmia ens ha marcat. Però s’ha treballat per mantenir l’oferta i que la pràctica esportiva sigui segura”, ha dit el regidor d’esports i president del Consell Esportiu, Miguel Ángel Moreno, en la presentació del programa que s’ha fet aquest dijous.

En els dos darrers cursos, la participació global en el programa de l’esport escolar s’ha reduït dels 43.000 participants en el curs 18-19 als 16.700 del 20-21. “Hem de tornar als índexs de participació d’abans de la pandèmia. Però ho hem passat molt malament i no serà fàcil”, ha comentat el secretari tècnic del Consell, Xavi Dobón. “La resposta dels centres està sent molt bona, hi ha un interès per tornar a l’activitat esportiva. Però mentre l’esport escolar no estava autoritzat,  es podia fer esport federat. I això ha provocat un trasllat de practicants que no serà senzill recuperar.”

Publicitat

Pel que fa a les activitats esportives que es practicaran en els Jocs Escolars, destaquen com a novetat el hockey al pati, una iniciativa que pretén acostar aquest esport a les escoles, el futbol 11 i el futbol sala per a capacitats diverses. Quant als esports individuals, també s’introdueix l’esquaix. Les competicions d’esports d’equip començaran el 23 d’octubre.
Els responsables del Consell Esportiu han explicat les dificultats econòmiques que genera la manca d’ajut de la Generalitat. En aquest sentit, encara està pendent de pagament el 20 per cent de la partida del curs 19-20, els 151.000 euros del curs 20-21 i està sense assignació la corresponent al nou exercici. “Esport és tot i l’esport escolar se l’ha penalitzat”, ha dit Miguel Ángel Moreno. “La situació és preocupant i en alguns moments el consell ha estat en risc. L’ajuntament continua donant suport, però altres administracions també han de fer una aposta per l’esport escolar.”

Publicitat
To Top