Publicitat
Diners

Les cambres alerten sobre el col·lapse del transport públic

Les cambres de comerç i Indústria de Terrassa i Sabadell han avisat que les línies de transport que s’utilitzen per anar de la comarca de Vallès a Barcelona quedaran “totalment sobresaturades” quan es posi en marxa la Zona de Baixes Emissions (ZBE), a partir del pròxim 1 de gener. D’aquesta manera, totes dues entitats s’han sumat a l’alarma que ha llançat el Reial Automòbil Club de Catalunya (Racc), amb la publicació d’un estudi, en el qual ha reivindicat mesures urgents en aquesta matèria sobre la sobreutilització del transport públic en hores punta des d’aquesta comarca a la capital catalana

En aquest informe del Racc es fa incidència en com afectarà la ZBE en el transport públic de les ciutats de la primera i la segona corona de l’àrea metropolitana. Totes dues cambres, en un comunicat conjunt, comparteixen les conclusions d’aquest informe i la sol·licitud d’una actuació immediata, a més de felicitar el Raccper l’oportunitat d’aquest. Segons l’estudi del Racc, l’aplicació de la ZBE a les rondes de Barcelona a partir de l’1 de gener de 2020, suposarà que 3.300 persones del Vallès Occidental que fins ara es desplaçaven amb cotxe, hauran de buscar una alternativa de mobilitat perquè els seus vehicles no disposen d’etiqueta ambiental. La meitat d’ells ja han anunciat que optaran pel transport públic: Rodalies de Renfe (R4); Ferrocarrils de la Generalitat (S1 i S2) i el Bus Exprés. Això suposarà que línies com l’R4 de Rodalies i la de Ferrocarrils de Terrassa a Barcelona, que ja circulen actualment al 100% i al 104%, respectivament, de la seva capacitat a les hores punta del matí, quedaran totalment sobresaturades, amb els problemes que això pot generar pels usuaris. La Cambra de Sabadell i la Cambra de Terrassa se sumen a les peticions del RACC perquè les administracions públiques realitzin un pla d’emergència per incrementar el servei de transport públic i la capacitat dels actualment existents i recomana a les empreses una flexibilització dels horaris de treball, possibilitat d’incentivar el teletreball i el coworking, per a diluir la saturació a les hores punta del matí.

“Estem d’acord amb les restriccions, però hem de garantir la mobilitat de qualitat de les persones”, sosté el Racc, que subratlla que vivim “un moment d’emergència climàtica i també d’emergència d’inversions”. L’entitat proposa, entre altres mesures urgents, desdoblegar l’R3 de Rodalies, crear un nou túnel d’FGC al Vallès, reforçar els corredors més afectats, així com allargar i agilitar els itineraris amb carril bus fins a l’estació de Sants i l’Estació del Nord.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top