Publicitat
Diners

Les matriculacions cauen un 16% a l’octubre a la província

Octubre ha estat un mes dolent per als concessionaris. Les xifres de vendes són dolentes, amb una caiguda generalitzada que posa fi al miratge de l’estiu. Les dades des de l’inici de l’any de la pandèmia tampoc són bones, al contrari. A la província de Barcelona, el desè mes de l’any s’han matriculat 9.306 vehicles, pels 11.105 de l’any passat, amb un descens del 16,18 per cent. La venda a particulars ha caigut un 21,08% a l’octubre i el canal empresa més d’un 18 per cent. Pel que fa a l’acumulat, a la província de Barcelona s’han venut 74.308 vehicles, pels 112.210 del mateix període de l’any passat, amb un retrocés d’un 33,78%. El canal empresa és el que més ha baixat, un 44,44% i el de particular un 27,48 per cent.

Girona ha estat la província catalana amb un major descens de les matriculacions a l’octubre, amb un 29,08% menys i un acumulat anual d’un 33,17 per cent de baixada. A Tarragona, la reducció en el desè mes d’aquest 2020 ha estat d’un 23%, per un 27,81% des del gener, la província catalana amb un menor baixada anual. Per últim, a Lleida, el descens el mes d’octubre ha estat d’un 21, 20 per cent i en tot el que portem d’aquest any arriba al 33,40%.

Les matriculacions de turismes i tot terrenys van caure un 18,4% a l’octubre a Catalunya en comparació al mateix mes de l’any passat a causa de l’evolució de la Covid i a la incertesa sobre les seves conseqüències socials i econòmiques.

Si a Catalunya es van matricular aquest mes 12.018 unitats, en el conjunt d’Espanya la caiguda va ser més pronunciada, del 21%, amb 74.228 unitats matriculades. Del gener a l’octubre s’han matriculat a Catalunya 97.345 turismes i tot terrenys – un 14,5% del total espanyol-, fet que suposa un 33,2% menys que en el mateix període del 2020.

En una nota enviada ahir, les associacions de fabricants Anfac i distribuïdors Faconauto i Ganvam expliquen que aquesta retallada podria ser "encara pitjor" sense les ajudes del Govern central, de manera que demanen que es mantinguin l’any que ve.

Pla Renove
Es tracta del Pla Renove, dotat amb 250 milions d’euros per reactivar l’adquisició de cotxes de totes les tecnologies, i el Pla Moves, dotat amb 100 milions, majoritàriament destinats a l’adquisició de vehicles elèctrics.

Per la seva banda, la Federació Catalana de l’Automoció (Fecavem) i el Gremi de l’Motor han assegurat en un altre comunicat que les restriccions i el confinament perimetral i municipal, "amb mesures severes a Catalunya", han "impactat en les matriculacions de l’octubre". Tot i titllar de "positives" les ajudes del pla Renove, aquestes dues entitats apunten que són "insuficients" per mantenir el nivell d’activitat previ a la pandèmia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top