Publicitat
Diners

Els transportistes volen que se’ls prohibeixi fer càrrega i descàrrega

El gremi català, adherit a la patronal terrassenca Cecot, demana al Ministeri de Transports que prohibeixi per llei que els conductors diguin a terme aquestes tasques

El gremi defensa que els transportistes haurien de limitar-se a la conducció del vehicle

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya, adherit a Cecot, vol que el Govern espanyol prohibeixi que el conductor participi en les labors de càrrega i descàrrega de la mercaderia. L’associació s’ha sumat a la reclamació que la Federació Nacional d’Associacions de Transport a Espanya ha dirigit al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en aquest sentit.

El gremi considera que la negativa fins ara del departament no compta ni amb motius tècnics ni legals que la justifiquin i destaca que contrasta amb la decisió adoptada pel Govern portuguès, que ha aprovat un decret llei que entrarà en vigor el setembre, pel qual s’estableix la prohibició general que els conductors professionals nacionals i internacionals facin aquestes tasques.

L’entitat assegura que la Comissió Europea ja va recomanar “de manera taxativa” fa un any la no participació dels conductors en les tasques de càrrega i descàrrega, a fi de reduir al màxim els contagis de Covid-19. El gremi explica que a Espanya, el Ministeri de Transports s’ha limitat a fer una “simple recomanació” a les empreses carregadores, però que aquesta s’ha demostrat inefectiva. “Els transportistes haurien de limitar-se a realitzar la conducció del vehicle de transport. Obligar els conductors a fer aquestes tasques està generant una situació de greuge i intrusisme professional respecte els professionals i auxiliars de magatzem, entre altres perfils, i suposa un fre a noves contractacions”, sostenen.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top