Publicitat
Diners

Resultat desigual de les rebaixes

El 3 de setembre, les botigues tornaran a sortir al carrer

Els cartells de grans descomptes començaran a desaparèixer dels aparadors els pròxims dies / ALBERTO TALLÓN

El sector comercial afronta aquestes setmanes els últims dies de les rebaixes d’estiu, una campanya que s’ha comportat de forma desigual o que, si més no, ha deixat sensacions diferents entre els botiguers terrassencs. Mentre que alguns asseguren que els descomptes han funcionat força bé, altres indiquen que ja fa bastants anys que les rebaixes no acaben de rutllar. Sigui com sigui, no hi ha hagut grans vendes.
A Terrassa era habitual que les rebaixes no comencessin fins després de la Festa Major, però enguany es van avançar a l’última setmana de juny, després de Sant Joan. Moltes grans cadenes ho van fer així i el petit comerç s’hi va sumar majoritàriament per no quedar-se enrere.
Ara, algunes de les botigues que grans firmes de moda tenen a Terrassa ja han començat a despenjar els cartells de descomptes o estan a punt de fer-ho. En canvi, el comerç de proximitat i, en especial, els associats a TerrassaCentre, entitat que aglutina bona part de les tendes del nucli de la ciutat, esperaran al proper cap de setmana per fer-ho, coincidint amb dues activitats organitzades per l’associació que pretenen acabar d’animar la clientela posant el punt final a unes rebaixes que han anat de més a menys, amb més vendes al juliol que a l’agost, com ja és habitual.
El proper divendres, 3 de setembre, les botigues del centre de Terrassa tornaran a sortir al carrer en una nova edició de l’activitat organitzada per TerrassaCentre. Un dia després, dissabte 4, la ciutat celebrarà una nou Fora Stocks en què els establiments associats oferiran els seus productes amb grans descomptes, ofertes i promocions úniques.
Segons l’últim informe mensual de Comertia, associació catalana de l’empresa familiar del “retail”, un 79% de les seves empreses van augmentar vendes al juliol, en comparació amb el mateix mes de 2020, però respecte del 2019 van ser només un 34%. L’estudi destaca que l’inici de les vacances va propiciar un augment de les vendes dels sectors d’oci i cultura i restauració, seguits del de la moda i alimentació no bàsica. No obstant això, un de cada dos empresaris que fa rebaixes afirmava que “no nota cap repercussió en les vendes”.
A Terrassa, Maria del Mar del Águila, dependenta de la botiga de roba In Bloom, comenta que el volum de vendes ha estat similar al de l’any passat tot i que n’esperaven una mica més. Explica que han tingut més clients entre dilluns i dimecres que no pas a finals de setmana i que esperen que això comenci a canviar el setembre.
Des de la sabateria Mic Sabates, la dependenta Meritxell Pibrall, assenyala que hi ha hagut gent, però que la campanya “podria haver anat millor”.
Pepa Barceló, treballadora de la botiga de moda Carreras, assegura que ja fa anys que les rebaixes no funcionen, tant per l’auge del comerç en línia com perquè “durant tot l’any ja hi ha promocions”. Tot i això, diu que el ritme de vendes ha estat similar al d’altres anys.
A la tenda Toni Vartrano han anat millor que l’any passat. “Ha anat força bé. A nivells semblants a 2019”, apunta el dependent Miquel Argemí.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top