Publicitat
Diners

L’economia circular en l’empresa

Eurecat i la companyia Pont Aurell y Armengol ideen un projecte que converteix les restes de teixit en plàstic

L’empresa Pont Aurell y Armengol, al carrer Camí de la Font de les Canyes, 51

L’empresa de Terrassa Pont Aurell y Armengol i el centre tecnològic Eurecat han posat en marxa un projecte innovador que crea nous materials avançats a partir de restes de moquetes i de teixits de revestiments. El projecte, MOTE, permet valoritzar les 452,1 tones de residus que genera la companyia anualment.

Estableix un esquema d’economia circular que reaprofita les restes sobrants de la companyia i les converteix en noves peces plàstiques a través de materials compostos termoplàstics. Encara està en fase de desenvolupament, però l’estudi d’Eurecat ha provat que és viable i hi ha opció real que empreses externes s’interessin pels productes plàstics resultants. La companyia Pont Aurell y Armengol ja està buscant possibles buscadors i una empresa que s’encarregui de la industrialització a gran escala.

Teresa Gabarró, responsable de Medi Ambient a l’empresa egarenca, senyala: “Internament fem circularitat quan es tracta de moquetes 100% polièster, però els clients ens demanen també moquetes amb film o resina, que tenen més components. El resultat del procés no és un plàstic pur, és moldejable. Cal trobar alguna empresa que s’interessi en aquest tipus de producte”. La companyia pretén aplicar aquest mètode també a les seus que té a diversos països.

Tres fases del projecte
El projecte consta de 3 etapes: un estudi sistemàtic ha permès establir les principals característiques fisicoquímiques dels materials i procediments de separació i triturat per obtenir fraccions d’elevada qualitat dels diferents components de les catifes i teixits de revestiment. En segon lloc, s’han seleccionat additius per preparar materials compostos a partir del residu per extrusió-compounding. En la tercera etapa s’han determinat paràmetres reològics, tèrmics i mecànics dels compounds desenvolupats.

Maria Eugenia Rodríguez, directora de la Unitat de Materials Compostos d’Eurecat, posa en valor l’economia circular, que s’aplica cada vegada a més empreses: “Permet produir materials d’alt valor afegit i la reintroducció dels seus components en el procés productiu. És una oportunitat de gran rellevància” afirma.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’economia circular en l’empresa
To Top