Publicitat
Diners

Quatre projectes d’impacte social i mediambiental busquen inversors

La segona edició del programa Valor TRS inicia les rondes de contacte

Una empresa emergent amb tecnologia disruptiva per a la detecció de gasos, una cooperativa de la construcció que treballa per a la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social, una plataforma de suport i contactes per a persones amb dependència, i un tractament per a la covid persistent. Aquests són els quatre projectes empresarials d’impacte social i/o mediambiental que la segona edició del programa ValorTRS del Servei d’Innovació de l’Ajuntament de Terrassa ajudarà a finançar.

La primera iniciativa és la de Mapsi Photonics, una “start-up” sorgida de la UPC que ha desenvolupat una tecnologia basada en fotònica de silici macroporós per a la detecció de gasos, la visió tèrmica i la biodetecció; mentre que la cooperativa porta per nom La Dovella, es dedica a executar projectes d’obra, especialment de reforma i rehabilitació d’edificis i treballa col·laborant amb entitats socials i d’inserció, com Prodis, Fupar o la Fundació Busquets.

El tercer projecte és el de MyCareNet, que ofereix una solució de suport a les persones amb dependència per reforçar la seva xarxa de contactes professionals i no professionals en el seu entorn habitual, així com atenció i opcions de suport a les persones cuidadores no professionals.

L’últim és Rehab Nautilus, un projecte filantròpic de recerca liderat pel CST per realitzar assajos que determinin l’eficàcia d’un tractament de rehabilitació per a persones afectades per la covid persistent.

Aquesta mateixa setmana, les quatre iniciatives han iniciat les rondes de contacte per captar finançament privat d’empreses i organitzacions o particulars seguint un model d’inversió d’impacte o filantròpic.

Segons expliquen des del Consistori, les primeres persones adherides al programa tenen un perfil empresarial de llarga trajectòria i arrelament a la ciutat, tot i que qualsevol empresa, entitat o particular hi pot participar.

Tots els projectes que formen part del programa ValorTRS es caracteritzen per la seva vinculació a Terrassa, ja sigui perquè han sorgit a la ciutat o perquè hi participen empreses, entitats o institucions d’aquí. La iniciativa està subvencionada pel SOC, el Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona.

Publicitat
To Top